Na današnjoj sjednici Županijske skupštine Ličko-senjske županije sa 20 glasova za, 3 suzdržana i 2 protiv prihvaćen je županijski proračun za 2018. godinu u iznosu od 116.442.694,56 kuna.

Ispred Koalicijske liste grupe birača izradu proračuna je pohvalio Ante Dabo.

“Ovakav pristup izrade proračuna moram pohvaliti. Ovo je jedan ispravan, vrlo realan i oprezan proračun. Kad vidim projekcije koje su objektivno optimističnije nego što je stavljeno u prihodovnu stranu proračuna, moram reći da je to ispravan pristup. Kao gradonačelnik i član županijske skupštine smatram da je smanjenje rashoda koji se ovdje vidi da su evidentni i ne baš mali, oprezno planiranje prihoda i izlaženje u susret poduzetnicima i podmirivanje troškove od 2 i nešto milijuna kuna dobavljačima da bi netko spasio svoju tvrtku i obrt smatram hvalevrijednim. Ja ovog trenutka nemam argumenata ne složiti se s proračunom i zato ću glasati za proračun jer smatram da ove glavne karakteristike i način sastavljanja su jedan bitni zaokret u planiranju proračuna u županiji”, kazao je Dabo.

Na aktualnom satu župan Milinović čestitao Jugoslavenu“ Marasu na pobjedi u Mogoriću, Vrebcu, Metku i Divoselu

Najzanimljivija rasprava na aktualnom satu bila je ona između župana Milinovića i vijećnika Marasa.

“Kako čujem kad ste pobijedili u SDP – u rekli ste da ste Jugoslaven. Čestitam Jugoslovenu Marasu na pobjedi u Mogoriću, Vrebcu, Metku i Divoselu. Vaš protukandidat pobijedio je po mojim saznanjima u Gradu Gospiću. Drago mi  je da je SDP izabire gubitnika zadnjih 15-tak godina.

“Kad vi sebi smanjite plaću i ja ću sebi”

“Što se tiče smanjenja plaće uštedio sam na Proračunu županije, jer nisam uzeo niti jednu dnevnicu niti troškove putovanja. Troškove autoputa više od 90% plaćam sam“ , kazao je Milinović. Pomažem potrebitima, čim vi smanjite svoju plaću, javite mi, za toliko ću i ja smanjiti svoju”, kazao je.

“Kad me već pitate ja sam iz svoje plaće u zadnjih nekoliko godina izdvojio 50-60 tisuća kuna za potrebite. Koliko ste Vi?  Čim vi pokažete takvu brigu i koliko god smanjite svoju plaću toliko ću i ja svoju.“

Gs Press

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.