Prva pričest već od lipnja, krizma od jeseni, ali samo uz suglasnost većine roditelja, piše u utorak Jutarnji list navodeći nova pravila o podjeli sakramenata u doba epidemije.

Djeca koja primaju prvu pričest podijelit će se u više grupa, svaka grupa imat će posebno misno slavlje, a na tim svetim misama moći će biti prisutni, najvjerojatnije, samo roditelji, braća i sestre, navodi dnevnik.

Tako izgleda nacrt plana i termina svetih pričesti i krizmi u Zagrebačkoj nadbiskupiji prema dogovoru između zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića i dijecezanskih župnika.

Nacrt će biti upućen epidemiološkoj službi koja će dati detaljnije smjernice. Što se tiče ostalih nadbiskupija, odluka bi trebala biti donesena vrlo skoro.

Sam sastanak održan je prije nekoliko dana, kako je dnevniku potvrdila nekolicina svećenika, a neke su župe već na svojim internetskim stranicama i tijekom nedjeljnih misa poslale obavijesti u kojima mole roditelje prvopričesnika i krizmanika da se izjasne o inicijativi.

Roditelji koji bi željeli da im djeca prime svetu pričest morat će župniku odgovoriti na dva pitanja – žele li da se održi na ovaj način ili da se “odgodi za vrijeme kad popuste stroge epidemiološke mjere”.

Oni roditelji koji svome djetetu neće dati privolu ove godine, moći će to učiniti sljedeće, donosi Jutarnji list.

Kako će to izgledati u Gospićko-senjskoj biskupiji, te kada će početi održavanje pričesti i krizmi ostaje za vidjeti.

Gs Press / Hina

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.