„Poštujte naše znakove“

 Korenica, 18. listopada 2017.

 Svjesni činjenice da prometni odgoj i obrazovanje djece u poznavanju prometnih propisa ima veliku ulogu u povećanju sigurnosti cestovnog prometa, kao i podizanju prometne kulture općenito u sklopu Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog programa, Ravnateljstvo policije Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske u suradnji s partnerima već niz godina poduzima razne preventivno-represivne mjere s ciljem zaštite djece u prometu te provodi brojne aktivnosti

U suradnji Službe za sigurnost cestovnog prometa i Službe prevencije Ravnateljstva policije, u okviru Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa i ove školske godine provodi se preventivna akcija „Poštujte naše znakove“

U sklopu navedene Akcije, policijski službenici zajedno s drugim nadležnim institucijama, organizacijama civilnog društva, umjetnicima i lokalnom zajednicom kroz interaktivan način educiraju i informiraju učenike najnižih razreda osnovnih škola, odnosno najmlađe sudionike u prometu. Također kroz navedeni program senzibilizira se šira javnost na opasnosti kojima su izloženi najmlađi sudionici u prometu.

S tim u vezi u srijedu, 18. listopada 2017. godine u Korenici, s početkom u 12,30 sati, u prostoru Osnovne škole „dr. Franjo Tuđman“, u organizaciji Službe za sigurnost cestovnog prometa, Službe prevencije Ravnateljstva policije i Policijske uprave ličko-senjske, održat će se navedena Akcija, koja predstavlja prometnu aktivnost, a u kojoj će osim policijskih službenika sudjelovati i niz partnera čiji je rad na temu sigurnosti djece u prometu prepoznat kroz Nacionalni program sigurnosti cestovnog prometa.

Preventivne aktivnosti usmjerene su na učenike od 1 do 4 razreda Osnovne škole „dr. Franje Tuđmana“ i Osnovne škole „Mukinje“, a provodit će ih policijski službenici Ravnateljstva policije i Policijske uprave ličko-senjske, uz sudjelovanje MAK teatra iz Zagreba s edukativno-scenskom izvedbom i edukativnom radionicom „Prvi koraci u prometu“ i Javne vatrogasne postrojbe Plitvička jezera.

Gs Press / Policijska uprava ličko-senjska

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.