Nakon što je 19. listopada 2016. godine preuzeo dužnost predsjednika Vlade Republike Hrvatske, predsjednik Andrej Plenković u vrlo kratkom roku posjetio je niz hrvatskih županija kako bi se osobno upoznao s problemima, potrebama, projektima i aktivnostima koje se provode na županijskoj i gradskoj razini.

Danas se u Gospiću sastao sa županom Ličko-senjske županije Milanom Kolićem i saborskim zastupnikom i predsjednikom Županijske skupštine Darkom Milinovićem, zamjenikom župana Sanjinom Rukavinom i zamjenikom gradonačelnika Grada Gospića Ivanom Biljanom. Nakon održanog sastanka održana je konferencija za novinare. Premijer Plenković je izrazio zadovoljstvo kako je u sklopu ove turneje posjetio najveću, ali na žalost najslabije naseljenu hrvatsku županiju. Na ovaj je način premijer Plenković osporio spekulacije pojedinih medija „o iznenadnom posjetu Gospiću“.

-Ovo je dvanaesta županija koju posjećujem i namjera mi je da u izravnom dijalogu doznam koji su prioriteti na županijskoj i gradskim i općinskim razinama. Drago mi je bilo čuti izvrsne rezultate Ličko-senjske županije postignute u turizmu, i to ne samu u priobalnom, nego li i u kontinentalnom dijelu. Svima čestitam jer je to ohrabrujući podatak. Govorili smo i o prometnoj povezanost, energetskim pitanjima i činjenici da je ovo brdsko-planinsko područje, a o tim dijelovima Hrvatske će Vlada donijeti promjene koje se tiču ravnomjernog regionalnog razvoja i o svemu se treba posebno voditi računa. Ovaj dijalog je odlično krenuo, svakako ćemo ga nastaviti pa će svi ministri u Vladi biti pripravni za projekte koje ova županija stavlja u fokus budućeg razvoja. Radimo novi koncept indexa razvijenosti jer je u tom smislu potrebna određena revizija. Bez obzira o kakvim se trendovima radi uvijek ćemo u obzir uzimati specifičnosti određenih dijelova Hrvatske, posebno onih dijelova koji su stradali tijekom agresije na Hrvatsku, rekao je premijer Plenković. Župan Milan Kolić je istaknuo kako je tijekom razgovora s premijerom istaknuto nekoliko projekata značajnih za Ličko-senjsku županiju.

-Riječ je o projektima koji su na tragu naše studije razvoja, gdje se definira u kojem smjeru u smislu gospodarstva treba ići Ličko-senjska županija. Tu se misli na razvoj poljoprivrede, drvne industrije i turizma. Premijera smo upoznali s brojnim projektima koje u ovome trenutku imaju pripremljene jedinice lokalne samouprave, projekte s građevinskim dozvolama i vjerujem da ćemo preko resornih Ministarstava uspjeti ih aplicirati prema europskim fondovima. Bio bi to još jedan veliki iskorak u razvoju Ličko-senjske županije koja će zahvaljujući svojoj potentnošću i prepoznatljivošću biti atraktivna za buduće investitore koji su spremni ulagati u Ličko-senjsku županiju. Dakako, uz svesrdnu potporu premijera g. Plenkovića i resornih Ministarstava, istaknuo je župan Milan Kolić.

GsPress/N.Mraović

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.