U službenom posjeti Ličko-senjskoj županiji danas je boravio premijer Tihomir Orešković. U prvom dijelu posjeta obišao je uzgajalište pastrve u ribogojilištu „Leko“ u Sincu kako bi se upoznao s tim uspješnim gospodarskim subjektom. Potom se sastao sa  županom  Milanom Kolićem koji je premijera upoznao s gospodarskim naprecima županije i nastojanja da je osim gospodarskog razvoja poboljša i demografska slika ovoga dijela Hrvatske. Nakon razgovora premijer i župan su se obratili novinarima.

-Zahvaljujem županu Koliću na toplom prijemu i čestitam njemu i njegovim suradnicima na sve boljim rezultatima, rekao je premijer Orešković. U porastu je BDP, upravo kao i turizam koji svake godine bilježi porast broja gostiju. U proceduri su projekti koji će  iz fondova EU   povući sredstva u ukupnoj vrijednosti od  550 milijuna eura. Neki su već realizirani, neki spremni za aplikacije. Lika ima velike potencijale za razvoj OPG-a, a ja ću sagledati na koji način pomoći i otkloniti prepreke ukoliko  one postoje., rekao je premijer Orešković koji je na pitanje novinara vezano uz problem NP Plitvička jezera izjavio kako je u pitanju ogromni potencijal i svjetski priznati biser kojega svakako valja očuvati. Župan Kolić iz današnjeg posjeta vidi još jednu šansu za Ličko-senjsku županiju.

-Očekujem da premijer Tihomir Orešković sa svojim poznanstvima diljem svijeta lobira za našu županiju. Veliku šansu imamo kroz brojne projekte  koje smo pripremili za EU fondove.  Uvjeren sam da će premijer kao rođeni Ličanin iskoristi svoje mogućnosti da bi lobirao za mnoge projekte koji su već pripremljeni. Naš prosperitet ćemo ostvariti kroz turizam, kroz drvnu industriju, stočarstvo i općenito poljoprivrednu proizvodnju, rekao je župan Kolić koji je gosta potom poveo u Ribnik kako bi se na licu mjesta uvjerio u napore koji se čine na razminiranju poljoprivrednih površina u Ličko-senjskoj županiji. Zadnji dio današnjeg posjeta premijera Tomislava Oreškovića bio je vezan uz obilazak stočarske farme  OPG-a  Čačić u Ostrvici kod Ličkog Osika.

Gs Press / N. Mraović

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.