Istarski povjesničar Vedran Sinožić danas je u Samostalnoj narodnoj knjižnici u Gospiću predstavio svoju knjigu “Naša Troja”.

U knjizi “Naša Troja” Vedan iznosi svoje spoznaje o pravoj lokaciji drevne Troje.  Nakon višegodišnjih istraživanja i iscrpnog rada na sakupljanju svih dostupnih informacija i spoznaja Sinožić iznosi mnogobrojne argumente koji dokazuju da legendarna Homerova Troja nije smještena na Hisarliku u Turskoj, već se nalazi u Republici Hrvatskoj – to je današnji grad Motovun u Istri.

Vedran Sinožić u ovoj zanimljivoj knjizi vodi čitatelja na putovanje po drevnoj Istri čije tragove nalazimo i danas te na priča i o tome gdje se nalazila Homerova Itaka, kuda je plovio Odisej te pruža sasvim novi doživljaj pri čitanju besmrtnih Homerovih epova.

Ovo predstavljanje organizirano je u sklopu manifestacije “Noć knjige 2017.” koje se organizira šestu godinu za redom, a ovoga puta trajat će od 21-24. travnja.  Najdulja kulturna noć u Hrvatskoj obilježit će se u čak 234 gada i mjesta širom zemlje, a više od 500 sudionika njezinim je povodom priredilo čak 1050 različitih programa i prodajnih akcija.

Organizatori Noći knjige 2017. su Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore, Nacionalna i svučilišna knjižnica u Zagrebu, Knjižnica grada Zagreba, Knjižni blok – Inicijativa za knjigu, Uduga za zaštitu prava nakladnika – ZANA te portal za knjigu i kulturu čitanja Moderna vremena.  Realizaciju manifestacije financijski su pomogli Udruga za zaštitu prava nakladnika – ZANA, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Grad Zagreb.

Slijedeće predavanje i susret će se održati u Samostalnoj narodnoj knjižnici u Gospiću 24.04.2017. godine u 12 sati sa prof.dr.sc. Krešimirom Bagićem.

Gs Press / Nikola Mraović

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.