Ličko-senjska županija, Grad Gospić i Gospićko-senjska biskupija ugostit će 12. Susret hrvatske katoličke mladeži, koji će se održati u subotu, 4. svibnja 2024. godine, pod geslom „Raduj se za svoje mladosti“, inspiriranim riječima iz Knjige Propovjednikove (Prop 11, 9). Očekuje se da će ovaj događaj okupiti mlade iz cijele Hrvatske, koji će kroz molitvu, pjesmu i zajedništvo slaviti svoju vjeru.

Za ovu posebnu prigodu pripremljena je i himna Susreta, naslovljena isto kao i geslo događaja – “Raduj se za svoje mladosti”. Autor teksta i glazbe je Ivan Seletković, dok aranžman, produkciju i ostale ključne uloge potpisuje Ivan Škunca, uz Lovru Kneževića, koji je zaslužan za editing, aranžman za gudače, te Hammond orgulje. Mix i master obradio je Adam Žvigač, a snimljeno je u Sound Station studiju u Zagrebu, 2024. godine. U glazbenoj izvedbi sudjelovali su Mario Klarić na bubnjevima, Martin Petračić na bas gitari, Stjepan Habunek za klavirom, Antun Stašić na violini, a prateće vokale izvela je Mateja Majerle uz pratnju Zbora mladih Gospićko-senjske biskupije. Video uradak himne priredili su Lucija i Milan Starčević iz Foto studija FMI iz Gospića.

Odbor za organizaciju Susreta hrvatske katoličke mladeži u Gospiću s radošću poziva sve mlade da se pridruže ovom veselom i duhovnom okupljanju. “Radosno vas očekujemo u Gospiću kako bismo zajedno, okupljeni oko našega Gospodina, radovali se za svoje mladosti. Dobro došli!”, poručuju iz Odbora.

Susret hrvatske katoličke mladeži predstavlja izuzetnu priliku za mlade da kroz vjeru, pjesmu i zajedništvo pronađu smisao i radost u svojim mladalačkim danima, u duhu kršćanskih vrijednosti i bratstva.

Gs Press