Predstavljen Prosinac u Gospiću

U Uredu gradonačelnika održana je konferencija za medije s kako bi naše sugrađane informirali i upoznali sa sadržajima u mjesecu prosincu koje je Grad Gospić organizirao u suradnji sa svojim ustanovama: POU dr. Ante Starčevića, Muzejom Like, KIC-om, i Samostalnom narodnom knjižnicom Gospić. Grad Gospić je ove godine pripremio bogat program u kojem nudi za svakoga po nešto.

Tako već 5. prosinca imamo Jazzy Sent Nikolas koncert Zvonimir Kos na harmonici i Roko Jagar na udaraljkama uz gosta maestra Dinka Mujanovića.

Idućeg dana, 6. prosinca na sv. Nikolu u kinu Korzo bit će prikazana prigodna kazališna predstava za djecu „Iznenađenje sv. Nikole“. U popodnevnim satima u SNK Gospić bit će prigodna radionica za djecu: Izrada božićnih ukrasa od mase za modeliranje, a navečer u POU slijedi glazbeno-scenski program „Ususret Božiću“.

8. prosinca, već tradicionalno 22. godinu za redom održat će se glazbeno natjecanje Prvi pljesak u kojem sudjeluju učenici osnovnih i srednjih škola s područja Grada Gospića.

12. prosinca učenici Osnovne glazbene škole upriličit će koncert gdje će predstaviti usvojena znanja kroz prigodan blagdanski program.

13. prosinca na blagdan sv. Lucije bit će organizirana radionica za djecu: Sijanje pšenice, kićenje bora i kreativno uređivanje dječjeg odjela u SNK Gopić na temu „Zimska idila“, a nakon toga će u POU uslijediti Plesna večer prigodnog naziva „Rasplesani Božić“.

15. prosinca Gradski zbor Vila Velebita poklonit će svojim sugrađanima blagdanski koncert.

20. prosinca u OŠ dr. Franje Tuđmana L.Osik bit će prikazana dječja predstava Iznenađenje Djeda Mraza, a u popodnevnim satima u SNK bit će organizirana radionica za djecu: Pečenje božićnih keksa. U večernjim satima uslijedit će već tradicionalni koncert Puhačkog orkestra Grada Gospića.

21. prosinca u SNK se organizira Bajkaonica na temu Božića.

22. i 23. Prosinca u popodnevnim satima sugrađani će moći posjetiti i obići Zimski sajam koji se održava u Parku pokraj POU. Zimski sajam započet će proglašenjem pobjednika natječaja najbolji literarni rad na temu Moje novogodišnje želje koje će se održati u POU, a nakon toga slijedi defile Puhačkog orkestra ulicama Gospića uz prigodne božićne pjesme sve do parka gdje će nastaviti svoj nastup, nakon čega će nastupiti i grupa Christmas trio. Idućeg dana u Muzeju Like održat će se prezentacija božićnih običaja u Lici uz nastup Katedralnog zbora Sveta Cecilija iz Gospića. Kasnije u Parku sugrađane će zabavljati Tamburaški sastav FA dr. A. Starčević, a na radost naših najmlađih očekuje se dolazak Djeda Mraza, modelatora balona, podjela poklona i puštanje lanterni sa Trga Stjepana Radića čime će i završiti Zimski sajam.

27. prosinca u SNK bit će prikazivanje crtanih filmova sa božićnom tematikom.

28. prosinca U KiC-u će se održati dodjela nagrada za najbolji crtež, a u večernjim satima u POU nas očekuje Godišnji koncert HKUD „Široka Kula“.

Prosinac u Gospiću završava ispraćajem Stare i dočekom Nove Godine. Po prvi puta bit će organiziran doček dječje Nove Godine od 11 sati u KIC-u uz nastup Dine Jelića, Ivane Rukavine i animatorice Eni Šafar.

Navečer od 22 sata u POU bit će organiziran doček Nove Godine za sve naše sugrađane, a zabavljat će nas grupe Gelato Sisters i Spice grills.

Gs Press

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.