Projekt od kojega se puno očekuje u gospodarskom smislu predstavljen je danas konferencijom održanoj u velikoj Sali Ličko-senjske županije. Moderator prezentacije župan dr. Darko Milinović istaknuo je glavne značajke Razvojnog centra Ličko-senjske županije, projekta koji bi s vremenom trebao animirati poduzetnike s šireg područja.

-Pozdravljam predstavnike partnera, Grada Gospića i LIRA-e. S nama je i pročelnica Ana Rukavina Stilinović zadužena  za operativno vođenje projekta. Cilj ovoga projekat usmjeren je na stvaranje središnjeg mjesta za pružanje profesionalnih usluga poduzetnicima i budućim ulagačima na području naše županije, kao i razvoj poduzetništva kroz usluge inkubatora, akceleratora i postrojenja za preradu voća i meda. Posebno je važno istaknuti kako će Razvojni centar olakšati i stimulirati rad poduzetnika početnika i sadašnjih poduzetnika. Ukupna je vrijednost projekta je 18.998.571 kuna, od čega će ga sa 18.608.890 kuna financirati EU.  rekao je župan dr. Milinović.

Novi projekt realizirat će se u Pazariškoj ulici u Gospiću, na prostoru bivšeg skladišta JNA kojega je Grad Gospić dobio na korištenje prije desetak godina. Kako je naglašeno tijekom prezentacije sve usluge ovog centra bit će besplatne pa je župan pozvao sve općine i gradove da se uključe u ovaj projekt. Prema zacrtanoj dinamici  Razvojni centar Ličko-senjske županije realizirat će se do 2020. godine, a uz sve beneficije, pomoć i usluge poduzetnicima značit će i otvaranje novih radnih mjesta. Suradnici na znanstvenom planu ovoga projekta  su Veleučilište „Nikola Tesla“ iz Gospića i Prehrambeno-biološki fakultet iz Zagreba.

Gs Press / Nick / M.S.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.