Vezano za današnju, još jednu u nizu, „sjednica“ Županijske skupštine na kojoj je usvojen Proračun Ličko-senjske županije od strane koalicije HDZ-HSS-HSU-HSP AS, SDSS-a, vijećnika nezavisnih lista Ante Dade i Darka Milinovića na kojoj naši vijećnici nisu sudjelovali, ističemo slijedeće:

Smatramo da je današnjim usvajanjem Proračuna završila jedna nižerazredna predstava s političkim glumcima, amaterima, u režiji dvojca Kustić-Milinović.

Očito je da je danas došlo do političke trgovine, političke prostitucije, koja za rezultat ima usvajanje Proračuna, istog dokumenta  protiv kojega su samo prije 8 dana glasovali vijećnici koalicije HDZ-HSS-HSU-HSP AS  i SDSS-a.

Jasno je da se radi o političkoj trgovini čiji rezultati će biti vidljivi idućih dana i tjedana kao što smo mogli čuti i na samoj sjednici od strane predsjednika kluba vijećnika HDZ-HSS-HSU-HSP AS Željka Biondića koji je naglasio da će Proračun podržati uz određene uvjete županu Darku Milinoviću a koji se tiču provedbe određenih odluka ali i povlačenja nekih kadrovskih rješenja koja je Župan proveo u proteklom periodu.

Mi ne znamo o kakvom sporazumu i dogovoru se radi, tko je što dobio i tko će što dobiti u tajnoj trgovini, ali želimo jasno naglasiti da jedini  nismo u toj trgovini sudjelovali, niti smo što tražili niti smo što dobili, niti smo htjeli u tome sudjelovati.

Svojim ne dolaskom ostali smo vjerodostojni jer na bilo koji način nismo htjeli dopustiti niti najmanju mogućnost sumnje da nas netko poveže s tim događanjima tj. nezabilježenoj obmani koja je trajala unatrag nekoliko mjeseci.

Svoj rad nastavljamo u Županijskoj skupštini kao jedina oporba te ćemo se tako i ponašati u našem političkom djelovanju.

Zbog svega navedenog i dalje  zahtijevamo ostavku predsjednika Županijske skupštine Marijana Kustića i Župana Darka Milinovića zbog štete koju su svojim ponašanjem učinili proteklih mjeseci.

Predsjednik

Karlo Starčević

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.