Pučko otvoreno učilište Gospić večeras je ugostilo Ludens teatar iz Koprivnice. Na rasporedu je bila predstava ‘Kazalište – što, kako i zašto uopće‘ nastalu po tekstu Karela Čapeka i Marijane Nola.

Predstava koja baš ni po čemu nije uobičajena govori o kazalištu kao mehanizmu koji živi i ne mijenja se gotovo ni u kom pogledu. Taj isti mehanizam Karel Čapek opisuje u svojem djelu davne 1925.g., a stvar s jednom malom preinakom identično funkcionira još i danas.

Kazalište je složen organizam koji pokreću mnogi; od ravnatelja do portira i veliki broj upravo tih ljudi prolazi scenom. Oni predstavljaju sami sebe. Jedan od glavnih aktera same kazališne predstave je i publika pa tako i ona predstavlja samu sebe. “Kazalište je umjetnost kao ratovanje i rizik kao igra na ruletu.

U kazalištu je moguće sve, to je kuća čuda, a najveće je čudo što uopće radi, poruka je večerašnje predstave. Nakon predstave održana je izložba fotografija i plakata Amaterskog kazališta Gospić i druženje posjetitelja s glumcem Svenom Šestakom i glumcima Amaterskog kazališta Gospić.

GsPress/N.Mraović

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.