Konstituirajuća sjednica Županijske skupštine Ličko-senjske županije iznjedrila  je neka nova, ali i prijašnja lica koja će činiti ličko-senjski parlament. Na samom početku sjednice predstojnik Ureda državne uprave LiDarko Banić podsjetio je kako je za izbor članova ovoga tijela na lokalnim izborima koalicija predvođena HDZ-om dobila povjerenje 55,30 % građana, Lista grupe birača  na čelu s Karlom Starčevićem 22,84 %, SDP je dobio povjerenje 10,45 %, SDSS 6,05 i HSLS 5,33 %. Tako je HDZ s partnerima u novom sazivu  Županijske skupštine od 32 vijećnika dobio 19 vijećničkih mandata, Lista grupe birača 7, SDP  3, SDSS 2 i HSLS 1 vijećnički mandat. Nakon toga je jednoglasno izabrano Mandatno imunitetno povjerenstvo, a privremeno predsjedanjem sjednicom preuzeo je Zlatko Fumić (HSS). Uslijedila je svečana prisega 31vijećnika. Odbor za izbor i  imenovanja predložio je za predsjednika (predsjednicu) ovog saziva Županijske skupštine  Nadu Marijanović (HDZ), što su glasovanjem podržali svi nazočni vijećnici. Nakon što je nova predsjednica preuzela vođenje sjednice izabrana su i ostala radna tijela novog saziva Županijske skupštine. Dužnost potpredsjednik Županijske skupštine obnašat će Zlatko Fumić (HSS).

Na konstituirajućoj sjednici Županijske skupštine bili su nazočni i župan dr. Darko Milinović, sa zamjenicima Renatom Hodak, Vicom Nekićem i Nikolom Lalićem. Župan Milinović se na kraju sjednice obratio nazočnima.

-Još jednom vam iskreno čestitam na izboru i povjerenju koje ste dobili od građana ove  županije. Vjerujem da je nova predsjednica Županijske skupštine najmlađa u Hrvatskoj, pa smo i na ovaj način ostali dosljedni našem programu da u politiku uključimo što više mladih i što više žena. Vrijeme izbora je iza nas i ja vas pozivam ostavimo stranačke dresove u ormaru, da se zajedničkim snagama borimo za napredak ove županije. Uvjeren sam u odličnu suradnju sa svim gradonačelnicima i načelnicima općina, bez obzira koja je politička stranka negdje na vlast. Držimo se za isti štap i  imate moju punu potporu! Već smo započeli s realizacijom nekih projekata. Dovoljno je spomenuti aglomeraciju u Općini Plitvička Jezera, projekt vrijedan 320 milijuna kuna. Nastavljaju se pripreme za realizaciju projekta Centra za planinski turizam Sveto Brdo. Više od 4,5 milijardi kuna uložit će se u HE „Kosinj 2“. Pozivam i gradonačelnika  g. Kostelca da se Otočac priključi LAG-u Lika jer je riječ o najuspješnijem LAG-u u RH. Gradonačelnik Grada Gospića g. Karlo Starčević također će imati moju potporu, posebice jer je obećao do konca godine darivati umirovljenike sa 15 milijuna kuna i povećati broj stanovnika Gospića za 1 700 ljudi. Smatram kako nitko nije, niti će biti protiv ovakvih dobrih programa. Moja su vam vrata uvijek otvorena i uvjeren sam da ćemo zajedno učiniti velike pomake za građane Ličko-senjske županije, rekao je nazočnima vijećnicima  župan dr. Darko Milinović.

Gs Press / Nikola Mraović

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.