Novinarka  Josipa Pavičić Berardini je svojim  romanom “Šest milimetara” izazvala velike reakcije javnosti. Govoreći o vlastitoj borbi s rakom dojke te svim promjenama koje ta bolest izaziva u nama i oko nas, ističe samosvjesnot, prihvaćanje okoline, važnost edukacije, samopregleda, pravovremenog i optimalnog liječenja. Poruka ove knjige je: Ako sam mogla ja – možeš i ti.

Večeras smo u dvorani Pučkog otvorenog učilišta u Gospiću gledali prvakinju drame Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu Dariju Lorenci Flatz i njeziinih „Šest milimetara“ uz  oblikovanje od strane redateljice i Ksenije Zec, filmske redateljice Judita Gamulin, dramaturginje Nikoline Bogdanović, modne dizajnerice Matije Vujice i producentice Lidije Ivanda.

Projekt je nastao u produkciji Teatra Erato i MEDIA PUNKT-a, u suradnji sa Zagrebačkim kazalištem mladih, 4sobe, Hoću knjigu i Europa Donna Hrvatska.

Nakon predstave priređena je promocija knjige „Šest milimetara“ na kojoj je sudjelovala autorica Josipa Pavičić Bernardini. Ponovno je sažela  osnovne poruke iz knjige i pozvala sve žene da se, bez obzira na životne nedaće nikada ne predaju. To je ujedno  sukus knjige i cijeloga projekta.

Jedina zamjerka ide na račun publike jer je u dvorani POU „dr. Ante Starčević“ večeras bilo jedva 40-ak posjetitelja, uglavnom iz ženske populacije. Multimedijalnost ovoga projekta očituje se u obradi teme kroz više medija: roman, kazališna predstava i stručno vođene razgovore u lokalnoj zajednici s ciljem pružanja psihološke podrške oboljelima i njihovim obiteljima – uz isticanje važnost samopregleda i pravovremenog otkrivanja karcinoma dojke. Ova predstava realizirana je u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Ličko-senjske županije u sklopu obilježavanja Dana narcisa.

GS press

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.