U utorak, 26.11.2019.  s početkom u 17 sati u KIC- u Gospić, dr. Božica Vrkljan održat će   predavanje o odlukama i odlučivanju.

Odluke ispunjavaju cijeli naš život, okružuju nas sa svih strana svakodnevno pa i učestalije. Svakog sata,  minute i  sekunde donosimo odluke, što na svjesnoj, a što na podsvjesnoj razini,  od onih najsitnijih do izuzetno važnih, krucijalnih za naš život, a  nerijetko ne samo za naš život već i živote drugih, bilo da se radi o našoj obitelji, zaposlenicima, građanima i šire. Nije lako odoljeti pritisku i donesti najispravniju odluku, ali dobra vijest je da se sposobnost donošenja dobrih odluka može naučiti pa je i cilj ovog predavanja prenesti znanja i iskustva vezano uz navedeno.

Predavanje će donesti odgovore na pitanja: – što je to dobra odluka, kako je donesti i sprovesti? – kako naš mozak dirigira donošenje odluka, koji su psihološki mehanizmi kojima se služimo pri odlučivanju i da li je logičko razmišljanje jedini izbor pri uklanjanju nesigurnosti u odlučivanju? – kako stati na put neodlučnosti te jednostavno naučiti donositi ispravne odluke.  Primarno će se govoriti o tome koje su to važne odluke koje je neophodno donesti da bi imali ispunjeniji i kvalitetniji život.

Predavanje je namijenjeno svima onima koji žele čuti nešto više o ovoj izuzetno važnoj životnoj temi, kao i onima koji se nalaze pred važnim životnim odlukama, posebno učenicima osmog razreda osnovne i četvrtog razreda srednje škole koji su pred odlukom što dalje upisati. Također su dobrodošli i svi oni koji u okviru svoje profesije odnosno radnog mjesta imaju zadatak donositi odluke koje se tiču drugih poput sudaca, liječnika, političara, financijskih stručnjaka i privrednika kao i povjesničara koji najbolje raspolažu znanjima o posljedicama dobrih i onih manje dobrih odluka. Posebno je namijenjeno „običnom“ čovjeku  koji svakodnevno donosi „male“ odluke koje u konačnici donose velike rezultate. Također i svima ostalima koji s nama žele podijeliti svoja znanja i iskustva vezana uz odlučivanje jer je predavanje interaktivnog karaktera gdje učimo svi od svih.

Radujemo se Vašem dolasku!

Ravnateljica, Marija Štimac, mag. polit.

Gs Press / Nick, dipl. računalni programer i računalni analitičar

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.