NA MARKOVOM trgu je jutros upucan policajac. Reporteri koji su jutros bili na licu mjesta su javili kako je policajac ranjen.

Razgovarali su s jednim prolaznikom na trgu koji je bio tamo u vrijeme kad se sve dogodilo, a on im je otkrio kako je policajac upucan oko 8:05. Po ranjenog policajca je došla hitna pomoć i policajac je prevezen u bolnicu.

Napadač je bio u bijegu, a oko 9 sati je policija javila kako je pronađeno njegovo tijelo te kako je počinio samoubojstvo.

Iz MUP-a su se oglasili dopunom informacije o počinitelju.

“Mogući počinitelj pokušaja teškog ubojstva 31-godišnjeg policijskog službenika jutros na Trgu svetog Marka i ujedno osoba koja je na području Jabukovca počinila suicid je, prema do sada utvrđenim informacijama, 22-godišnji hrvatski državljanin. Osoba nije od ranije poznata policijskim službenicima”, objavili su.

Božinović se potom obratio medijima. “Ovakve situacije moguće je izbjeći jedino ako se sve zatvori”, rekao je.

Božinović je dodao i kako bi sigurno bilo bolje da su ove institucije negdje drugo. “Nije lako preseliti ove institucije koje su tu duže od desetljeća”, dodao je.

“Prema informacijama koje imamo sada riječ je o teškom pokušaju ubojstva, a počinitelj je počinio samoubojstvo nedugo nakon događaja. Policija i DORH će ispitati kako se sve dogodilo, o motivima nemamo novih saznanja. Policajcu želimo brz oporavak i ima svu našu potporu kao i njegova obitelj”, rekao je premijer.

Plenković je rekao kako Hrvatska ima kulturu otvorenosti i kako su na Markovom trgu sabor, vlada i skupština i kako su dostupni svima.

Gs Press / index.hr

https://www.index.hr/vijesti/clanak/pred-vladom-na-markovom-trgu-upucan-policajac-napadac-se-ubio-imao-je-22-godine/2221087.aspx

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.