Tijekom sljedećeg vikenda svakako bi bilo dobro posjetiti Lovinac. A evo podastiremo Vam mnoštvo razloga.

Iz Lovinačkog izletničkog foruma poručuju:

-Zagrijavamo se u petak, 02. prosinca u 14 sati! Ova aktivnost započet će s toplim napitcima,a svi željni ličke tradicije će nakon toga moći pokriveni dekom provesti vrijeme Lovinačkom expressu, kočiji koju vuku dva konja, pri čemu ćete moći razgledavati predivni lovinački kraj. Ličke (i ne samo ličke) delicije možete naručiti kod Mede u baru ili pak u Medinom Brlogu. Pri tome će nas osladiti nenadmašna Nataša sa svojim jednako tako nenadmašnim fritulama. (Ličani još uvijek guštaju uštipke).

U 17 sati idu na red kulture i tradicija jer nas na Cvituši očekuje nastup KUD-a Široka kula, a svojom će nas izvedbom približiti raskošnom ličko-umjetničko kulturnom blagu.

Adventski vikend nastavlja se i u subotu, 03. prosinca od 11 sati. Prvi na redu su mališani! Točno u podne počinje radionica sa zadaćom „Kako izraditi zmaja, a da on stvarno leti?! Po završetku radionice, djeca će ponosno svima pokazati uratke i na livadi puštati ih da lete. U 13 sati je svečano otvorenje fešte s malčice govora, ali s puno zvukova tambure i ličke pisme pa ‘ko je junak, nek’ ustraje do kasne noći (ili jutra?).

Od podneva pa do mraka, Ranch Velki mlin dovest će nam Boa i Araka, dva konja koji su se već uživjeli u ulogu sobova i jedva čekaju da ih jašite. Inače se Lovinački express drži voznog reda: Advent – Lovinac centar –Advent!. U svemu ovome ne zaboravimo DJ Žaca i malčice moderniji ples.

A onda nam dolazi „laganini nedjelja“ 04. prosinca. Preporuka „adventskoj ekipi“: ne okupljajte se na Cvituši prije 10 sati na Adventskom doručku! Odmorite se i dođite na papicu. Ličku i vegetarijansku.

Poruka za kraj: Mi smo spremni i čekamo vas, a vi?
Vikend-bijeg iz gradova i gužve pod Velebit, na svježi zrak i ispunjene dane!
Dođite i doživite drugačiji advent, dok vi guštate neka vaša djeca guštaju jureći i igrajući se!

Gs Press