Poznata državna tvrtka traži čak 16 zaposlenika: Plaća je oko 36 tisuća kuna, a dovoljna je srednja

0

U oglasu se navodi da budući kontrolori leta trebaju imati visoku toleranciju na stres, samouvjerenost, odlučnost, sposobnost donošenja brzih i točnih odluka te odlično pamćenje, percepciju i pažnju.

Jedan od najzanimljivijih oglasa koji je objavljen ovih dana je i onaj Hrvatske kontrole zračne plovidbe. Oni traže 16 kandidatkinja ili kandidata koji će nakon osposobljavanja činiti novu generaciju oblasnih radarskih kontrolora zračnog prometa s mjestom rada u Velikoj Gorici.

Riječ je o poslu koji je poznat po tome da je jako dobro plaćen, ali i da je izuzetno stresan.

– Posao kontrolora zračnog prometa iznimno je odgovoran jer je potrebno voditi brigu o sigurnosti zrakoplova, posade i putnika. Zbog velike odgovornosti kontrolori zračnog prometa su i plaćeni značajno iznad nacionalnog prosjeka. Njihova prosječna neto plaća je u siječnju ove godine iznosila više od 38.600 kuna, a određuje se ovisno o složenosti radnog mjesta, pa postoje razlike između primanja toranjskih, prilaznih i oblasnih kontrolora. Posao je često iscrpljujuć i stresan jer u jako kratkom razdoblju kontrolori primaju veliku količinu informacija na koje moraju brzo i adekvatno reagirati. Zbog toga, uz plaću, kontrolori zračnog prometa imaju i dodatne pogodnosti poput beneficiranog radnog staža i različitih drugih dodataka – kazala je glasnogovornica Marina Halužan za Dnevnik.hr.

U oglasu se navodi da budući kontrolori leta trebaju imati visoku toleranciju na stres, samouvjerenost, odlučnost, sposobnost donošenja brzih i točnih odluka te odlično pamćenje, percepciju i pažnju.

Potrebno je imati najmanje četverogodišnju srednju školu te aktivno poznavati hrvatski i engleski jezik na razini B2. Na natječaj se mogu prijaviti hrvatski državljanini ili državljani neke od članica Europske unije, a kandidat/inja mora rođen/a u razdoblju od 1994. do 2003. godine te biti odličnog zdravstvenog stanja.

Svi oni koji misle da bi bili odlični kao kontrolori leta, trebaju se požuriti jer je oglas otvoren do 27. veljače.

Gs Press / vecernji.hr

Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/vijesti/poznata-drzavna-tvrtka-trazi-cak-16-zaposlenika-placa-je-oko-36-tisuca-kuna-a-dovoljna-je-srednja-1565925 – www.vecernji.hr