Povodom dana obitelji POU organizira kazališnu predstavu za djecu “Složna obitelj”

0

POVODOM DANA OBITELJI PUČKO OTVORENO UČILIŠTE” DR. ANTE STARČEVIĆ” GOSPIĆ ORGANIZIRA KAZALIŠNU PREDSTAVU ZA DJECU “SLOŽNA OBITELJ”

Obitelj kao ishodište ljubavi, brige, dobrote i zajedništva, u “Složnoj obitelji” dolazi u iskušenja pojavom čarobnjaka Zlika, ali u konačnici sloga pobijeđuje sve nedaće. Priča o mami, tati, Kreši i Tihani predstavljena je kroz 15 simpatičnih songova, među kojima je završni, “Obitelj meni je sve” glavna poanta priče.

Skladatelj Ivo Lesić četvrti je put zaredom kompletni autor glazbe, priče i produkcije, Luči Vidanović bila je zadužena za scenografiju i lutke, dok su svoje glasove priči podarili Brankica Jovanovski, Ivo Lesić jr, Filip Lesić i Hajdi Lesić.

Međunarodni dan obitelji proglasili su Ujedinjeni narodi 1989. godine, a u svijetu je prvi put obilježen 15. svibnja 1994. godine pod sloganom “Da obiteljski dan ne čine stvari nego topli i bliski odnosi roditelja i djece” kao odraz značaja što ga međunarodna zajednica pridaje ili je dužna pridavati obitelji kao temeljnoj jedinici društva.

Svake godine se raznim događajima obilježava ovaj dan čime se prisjećamo, da je obitelj temelj današnjeg društva, da se iz obitelji i obiteljskog okruženja stvaraju ljudi sa svojim karakterom, stavovima, vjerovanjima koji grade neki budući svijet.

Međunarodni dan obitelji  obilježava se kako bi se  naglasila važnost obitelji kao osnovnog elementa svakog društva, odnosno da se potakne djelovanje društva u korist obitelji, donošenje odluka koje će osigurati bolji standard i kvalitetu života obitelji, te pružanje podrške uvažavanja obiteljskog života, tradicija i običaja.

Sretan Međunarodni dan obitelji svim majkama, očevima i djeci, da žive sretni u svojim obiteljima koje su im darovane za uzvišeni smisao života.

I POVODOM DANA OBITELJI PUČKO OTVORENO UČILIŠTE” DR. ANTE STARČEVIĆ” GOSPIĆ I GRAD GOSPIĆ ORGANIZIRAJU KAZALIŠNU PREDSTAVU ZA DJECU “SLOŽNA OBITELJ” PRODUKCIJE Z IZ SPLITA

 

15. svibnja 2019. srijeda

Sati:19.00

Ulaz besplatan

Kino „Korzo“ Gospić

Gs Press

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.