Iz klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” u Zagrebu potvrđena je još jedna oboljela osoba novim koronavirusom, što znači da je do sada u Republici Hrvatskoj potvrđeno sedmoro oboljelih, a riječ je o bliskom kontaktu osobe iz Rijeke.

Sada su ukupno zaražene četiri osobe iz Rijeke te tri iz Zagreba.

Svi ostali pacijenti zaraženi korona virusom su dobro, a zaraza se drži pod kontrolom jer do sada nije zaražen nitko izvan bliskih krugova već oboljelih pacijenata.

Županijski stožeri civilne zaštite proveli su sve naložene i preporučene mjere Stožera, a međusobna razmjena podataka točna je, brza i funkcionalna te dalje nastavljaju sa svojim aktivnostima. U stalnoj su komunikaciji radi praćenja daljnjeg razvoja situacije i poduzimanja potrebnih koordiniranih mjera.

Svi građani koji imaju simptome prehlade, a nisu unazad 14 dana bili u Kini, Hong-Kongu, Japanu, Južnoj Koreji, Singapuru, Iranu i Talijanskoj Republici (pokrajine Lombardija, Veneto, Emilia Romagna i Piedmont) ne trebaju se javljati liječnicima-epidemiolozima, već mogu kontaktirati svog liječnika obiteljske medicine.

Osobe koje su unazad 14 dana boravile u navedenim državama, a ne kašlju, nemaju povišenu temperaturu ili druge znakove prehlade, trebaju se javiti nadležnom liječniku-epidemiologu čiji broj mogu dobiti preko županijskih centara 112, dok osobe koje kašlju i imaju povišenu temperaturu i druge znakove prehlade, a boravile su unutar 14 dana u navedenim državama, imaju obvezu javiti se nadležnom liječniku-epidemiologu radi daljnjih uputa.

Gs Press / 24sata

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.