Svojim dolaskom u Gospić ministri Tomo Medved i Damir Krstičević dali su danas potporu ŽO HDZ-a Ličko-senjske županije i njihovim koalicijskim partnerima. U uvodnom dijelu novinarima se obratio predsjednik ŽO HDZ-a i nositelj liste Marijan Kustić. Ponovio je kvalitetu liste HDZ-a  i koalicijskih partnera, a potporu toj listi dali su ministar hrvatskih branitelja i ministar obrane RH. Ministar Medved dao je potporu iz nekoliko razloga.

-Na ovoj listi se nalazi 18 hrvatskih branitelja, od toga 11 dragovoljaca. Lika je u Domovinskom ratu podnijela teški teret i velike žrtve. Ovdje se borilo više od 9 000 dragovoljaca, ovdje je položen 261 život za današnju slobodu. Ovim brojkama valja dodati mnoge ratne vojne invalide, obitelji poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja. Kroz program liste HDZ-a, kroz svakog kandidata na listi, u ovoj županiji očekujem potporu svih, od svakog građanina do Vlade RH. Svima na HDZ-ovoj listi dajem osobnu potporu i želim da ustraju i  izvrše sve što su zacrtali.

Ministar obrane Damir Krstičević također je pohvalio koalicijsku listu HDZ-a.

-Lika je kralježnica Hrvatske. Stoga je  tijekom Domovinskog rata bila neprestano na udaru velikosrpke agresije. Izbori su natjecanje  i vjerujem da će građani izabrati najbolje, najkvalitetnije programe. Vidimo da Vlada daje potporu svim segmentima života pa tako i sigurnosti. Ovdje u Gospiću je jedna bojna Vukova i zaslugom ove Vlade ta bojna ovdje ostaje, ostaje i gotovo 500 radnih mjesta. Uz svoje redovne zadaće Hrvatska vojska je pomogla i u teškim zimskim uvjetima čišćenjem cesta u Gospiću, Perušiću, Udbini, Kosinju, Korenici… Čuli ste za formiranje  centra za obuku HV-a u Udbini. Značit će to 24 nova radna mjesta, značit će to bolju bojevu izobrazbu i veću gotovost naše vojske, rekao je ministar Krstičević.

Među novinarskim pitanjima spomenuta je „nategnuta“ izborna utakmica jer se na jednoj listi nalazi ime bivšeg HDZ-ovca Darka Milinovića koji je u svoje redove poveo mnoge članove HDZ-a, zatim predsjednika HSP-a Karla Starčevića, kao i nekih novih imena u političkim vodama.

Krstičević je konstatirao kako je Milinović nekada bio u  HDZ-u.

-Župan Milinović i gradonačelnik Gospića Karlo Starčević se ipak moraju više fokusirati na svoje obveze, a kvaliteta programa jamči pobjedu HDZ-a.

Budući da ova lista HDZ-a ne poštuje odredbu od 40 posto žena, što je prijavilo i ŽIP, govorio je Marijan Kustić.

-Koalicijski partneri su predlagali svoje kandidate i mi smo ih tako stavljali na listu,  pa tu ne vidim ništa sporno, rekao  je Kustić te se zapitao zašto sada tome pridavati važnost jer je po njegovom mišljenju važnije na liste stavljati ljude koji mogu nešto učiniti za Ličko-senjsku županiju.

Gs Press / M.S.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.