U Mramornoj dvorani Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja župani Zlatko Komadina, Valter Flego i Darko Milinović potpisali su dodatak I. Sporazumu o partnerstvu na izradi Glavnog plana razvoja prometnog sustava funkcionalne regije Sjeverni Jadran.

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture donijelo je Odluku o financiranju za projekt Glavni plan 7. ožujka 2017. godine. Ukupna vrijednost projekta iznosi 9.422.825,00 kn od čega iznos bespovratnih sredstava iznosi 7.990.555,60 kn (84,8%) te vlastita sredstava u iznosu od 1.432.269,40 kn (15,2%) koja su osigurana od strane Primorsko-goranske, Istarske i Ličko-senjske županije.

Glavni plan predstavlja strateški dokument kojim će se analizirati prometni sustav funkcionalne regije te definirati ciljevi i mjere za optimalan razvoj prometnog sustava regije Sjeverni Jadran. Svrha izrade Glavnog plana je analizirati i ocijeniti trenutno stanje prometnog sustava unutar obuhvata Glavnog plana te utvrditi bitne odrednice njegovog daljnjeg razvoja primjerenog gospodarstvu i lokalnom stanovništvu.

Glavni plan bit će i dokument temeljem kojeg će se u budućnosti financirati projekti iz domene prometa, osobito kada je riječ o sredstvima EU te će se primjenjivati za razdoblje do 2030. godine, a u planu je da će biti izrađen do 31. prosinca 2018. godine.

Ličko-senjski župan  dr.Darko Milinović za ovaj susret tri župana izjavio  je da on pokazuje da su jedno tijelo kada je interes  razvoja Hrvatske u pitanju te da žele regiju Sjevernog Jadrana razvijati u tom smjeru. Ličko-senjska županija, rekao je dr.Milinović, očekuje puno od ovog plana i infrastrukturne povezanosti.

“Ove tri županije imaju 20% cestovne infrastrukture Hrvatske i njihova politička snaga pokazatelj je ostatku Hrvatske kako treba djelovati”, poručio je dr. Milinović.

Gs Press / Kabinet župana Ličko-senjske županije

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.