Grad Gospić je na temelju Akcijskog plana potpore poljoprivredi i ruralnom razvoju objavio Javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora u poljoprivredi i ruralnom razvoju Grada Gospića u 2016. godini. Sredstva potpore dodjeljuju se kao bespovratna sredstva kroz Mjere: Investicije u preradu poljoprivrednih proizvoda, poticanje promocije i trženja tradicionalnih poljoprivrednih proizvoda, sufinanciranje tehničke pomoći za programe Europske unije, uspostava i jačanje proizvođačkih grupa i proizvođačkih organizacija (udruge, zadruge ili trgovačka društva), sufinanciranje znanstvenih i istraživačkih projekata u poljoprivredi primjenjivih u praksi, potpora ulaganjima u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu, edukacija i stručno osposobljavanje poljoprivrednika, potpore u voćarstvu i investicije u opremu za unaprjeđenje i čuvanje kvalitete poljoprivrednih proizvoda

Gradonačelnik Grada Gospića Petar Krmpotić sa suradnicima primio je danas predstavnike deset OPG i udruga čije su pravovaljane prijave zadovoljile sve uvjete Javnog poziva.

-Uvjeren sam da će ova sredstva doći u prave ruke kako bi u svakom segmentu poboljšala i  unaprijedila vaš rad. Ukupno je osigurano 300 tisuća kuna, od čega Grad Gospić sudjeluje sa 50 posto. Već u veljači Grad Gospić će raspisati  novi Javni poziv za dodjelu sredstava za 2017. godinu i na taj način dodatno unaprijediti rad udruga, trgovačkih društava i OPG-a, istaknuo je gradonačelnik Krmpotić.

GS Press/N. Mraović

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.