Nakon konferencije na temu demografske depopulacije, župan Darko Milinović prisustovao je u Lučkoj upravi Senj na prigodnoj svečanosti potpisivanja Ugovora o petoj fazi izvanrednog održavanja luke Senj. Ugovor je sa tvrtkom „Izgradnja“d. o. o. Crikvenca, odnosno sa skupinom izvođača, u ime Lučke uprave Senj potpisao ravnatelj Predrag Dešić. Nastavak radova u ovoj luci pozdravio je župan Darko Milinović jer se radovi u vrijednosti cca. 5 milijuna kuna financiraju u obimu od 90 posto sredstava resornog Ministarstva i 10 posto su sredstva Lučke uprave.

Konsolidacija i dobra suradnja  Ministarstva i Lučke uprave Senj jamče realizaciji ovoga projekta. U rebalansu županijskog proračuna bit će osigurano oko 1,3 milijuna kuna za infrastrukturu na pomorskim dobrima. Izgradnja i sanacija naših luka jedan je od „kotačića“  našeg ukupnog razvoja, istaknuo je župan Darko Milinović.

Gradonačelnik Grada Senja Sanjin Rukavina također je pozdravio dosadašnju suradnju s Ličko-senjskom županijom.

Ta suradnja je na kosrit svih nas i treba se nastaviti. Ovom prigodom se zahvaljujem i resornom ministru Olegu Butkoviću što je  prepoznao ovaj projekt vitalan za naš razvoj. Lučka uprava Senj ima kompletnu dokumentaciju za realizaciju projekta sanacije luka Senj i Sveti Juraj. Nedavno smo održali sastanak s ciljem početka realizacije projekta proširenja luke Senj, pri čemu smo bili i bit ćemo i dalje biti značajan financijski suport Lučkoj upravi Senj. Luka Senj je srce našega grada pa u turističkom smislu ima presudno značenje za razvoj Grada Senja, naglasio je gradonačelnik Sanjin Rukavina.

Ravnatelj Lučke uprave Senj Predrag Dešić istaknuo je kako je  ovo samo dio projekata za koje je već pripremljena kompletna dokumentacija, što bi u konačnici moglo Senju donijeti 40 milijuna kuna iz EU fondova. U planu je nastavak radova u lukama Senj i Sveti Juraj u vrijednosti od 22 odnosno 10 milijuna kuna. Oko 9,5 milijuna kuna planira se uložiti u izgradnju iskrcajne rampe u luci Stinica. Rok za izvršenje radova sanacije luke Senj je 100 dana.

GS press

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.