Baviš se fotografijom?

Postani polaznik četrnaeste sezone Fotosofije, besplatnog fotoseminara i workshopa!
Prijaviti se mogu svi punoljetni, bez teritorijalnih ograničenja.
Informacije na https://www.fotosofia.info/Seminari.aspx?id=31

Fotosofia 14 će se održati u Zagrebu, 10.-16. lipnja 2019.

AKTIVNOSTI PREDVIĐENE U SKLOPU FOTOSEMINARA FOTOSOFIA 14

PREDAVANJA
KOMPOZICIJA KADRA – Hoyka hoyka.com, PP prezentacija
IZRAŽAJNA SREDSTVA FOTOGRAFIJE – Hoyka, PP prezentacija
TEME IZ FOTOSOFIJE, ESEJA O FOTOGRAFIJI – Hoyka, PP prezentacija
Koja je svrha postojanja fotografije? Ima li fotografija upotrebnu vrijednost? Kako ‘koristiti’ fotografiju? Što je to talent za fotografiju, te može li se on (i u kojoj mjeri) razvijati? Da li je u suvremenom društvu kvaliteta fotografije presudna u uspjehu fotografa? Zašto fotografija košta bitno više od utrošenog materijala? Koja je uloga fotografske kritike?…
NA KRILIMA ZNANOSTI DO NOVE KREATIVNOSTI – predavač izv.prof.dr.sc. Davor Horvatić, fizičar elementarnih čestica, PMF Zagreb, PP prezentacija
Kako smo ostvarili znanstvenu fantastiku u fotografskoj opremi i time fotografima otvorili nova polja kreativnosti? Je li naša svakodnevica niz isprekidanih informacija koje samo doživljavamo fluidno?
SAVJETI ZA SNIMANJE MODNOG EDITORIALA – predavač Franjo Matković franjomatkovic.com, slobodni fotograf, PP prezentacija

FOTOGRAFIRANJA
FOTOKREATIVAC – trening fotokreativnosti
CELEBRITY PORTRET – fotografiranje celebrity modela
MODA – snimanje book fotografija sa ženskim modelima
ART – izražavanje unutar vrste umjetnička fotografija – završna izložba

Analize i diskusije vezane uz obrađivane teme i snimljene fotografije
Galerija Arheološkog muzeja u Zagrebu – izložba radova seminarista na temu ‘Art’, otvorenje krajem kolovoza 2019.

UVJETI PRIJAVE NA IZBOR ZA POLAZNIKA FOTOSEMINARA FOTOSOFIA 14 

Za seminar ‘FOTOSOFIA 14’, koji će se održati 10.-16. lipnja 2019. u Zagrebu, bit će odabrano najviše 15 polaznika. Odabranima za polaznike seminara su seminar, smještaj i ručak za vrijeme trajanja seminara besplatni. Prijaviti na izbor za polaznika/cu seminara mogu se sve punoljetne osobe, nema teritorijalnih ograničenja.

Sudionik/ica u izboru (u daljnjem tekstu Sudionik) mora biti sposoban komunicirati na hrvatskom jeziku. Na izbor se smiju prijaviti i maloljetni koji će na dan odabira polaznika (18.5.2019.) biti punoljetni, s tim da oni umjesto linka na svoju www.fotosofia.info galeriju trebaju poslati 10 fotografija, a njihovu prijavu treba poslati njihov roditelj ili skrbnik.

Sudionik se prijavljuje tako da najkasnije do 15. svibnja 2019. u ponoć na e-adresu seminar@fotosofia.info sa subject-om ‘FS14 – fotograf’ pošalje: kratak životopis s osnovnim podatcima (datum rođenja, ID fotografija, kontakt-telefoni, stručna sprema…) i pet svojih fotografskih radova (jpg, rgb, dulja stranica 800 pixela, poslati u attachu e-poruke – ne zip, rar ili sl). Sudionik slanjem prijave prihvaća da ga se kontaktira putem podataka koje je poslao i izjavljuje da su poslane fotografije njegova autorska djela, a podaci istiniti. Težište životopisa treba biti na dosadašnjim fotografskim iskustvima i planovima, a Sudionik u njemu treba svakako: napisati link svoje galerije na www.fotosofia.info i fotografira li DSLR fotoaparatom, skalom od 0-5 ocijeniti svoje znanje rada s programom za obradu fotografije (0=potpuno neznanje, 5=majstor obrade fotografija), te opisati stupanj interesa za nastaviti djelovati na temeljima koncepta Fotosofia fotofilozofije nakon završenog seminara. Sudionik koji još nema svoju galeriju na www.fotosofia.info, treba je postaviti i u njoj izložiti najmanje 10 svojih fotografskih radova. Ti radovi će u slučaju potrebe biti pregledani radi dobivanja boljeg uvida u Sudionikov rad.

Organizator zadržava pravo izmjene predviđenih aktivnosti i programa. Slanjem prijavnice na ovaj Izbor Sudionik izjavljuje da se odriče prava na bilo kakvu vrstu žalbe na proceduru izbora ili odabir Sudionika, a također izjavljuje da je pročitao i da prihvaća sve napisano u ovim Uvjetima Izbora i dopušta da se materijali koje je poslao u prijavnici (tekst i fotografije) bez ikakve naknade koriste na sve potrebne načine u svrhu promocije Fotosofije 14 ili bilo kojeg projekta vezanog uz naziv Fotosofia (Fotosofia Weekend, Fotosofia Day, stranica Fotosofia.info, Fotosofia Cruise…).

NAPOMENE
Sudionik odabran u uži izbor će 16. svibnja 2019. primiti e-poruku s detaljima i trebat će u subotu 18. svibnja 2019. u 10.00 doći u Zagreb na kratak razgovor. Udaljeni više od 1 sat vožnje autom moći će razgovor obaviti isti dan Skypeom. Predlažemo Sudionicima da već sad rezerviraju navedene termine.

Sudionik će znati da je njegova prijava primljena po tome što će mu, nakon što je poslao prijavu, e-porukom pristići automatski odgovor ‘Vaša e-poruka je primljena.’ Ukoliko Sudioniku ne stigne ovaj odgovor, savjetujemo da provjeri gdje je došlo do pogreške i pokuša poslati ponovno ili da pošalje obavijest o problemu sa svojim brojem telefona na e-adresu fotosofia@fotosofia.info

Sudioniku predlažemo da adrese seminar@fotosofia.info i fotosofia@fotosofia.info stavi na ‘bijelu listu’ svojih programa za e-poštu, te provjeri da e-poruka Organizatora o odabiru u uži izbor nije završila u spam pretincu njegove e-pošte.

Sudionik koji nije odabran u uži izbor neće biti posebno obavještavan, jer se to podrazumijeva činjenicom da do gore navedenog roka nije primio obavijest.

SAŽETAK
Početak zaprimanja prijava: 27.3.2019.
Kraj zaprimanja prijava: 15.5.2019.
Navedeni datumi podrazumijevaju cijeli dotični dan od 0-24h.
U prijavi Sudionik treba poslati svoje:
1. fotografske radove u attachu e-poruke: 5 fotografija jpg, rgb, dulja stranica 800 pixela, ne komprimirati u zip, rar…
2. kratak životopis: osnovni podatci (datum rođenja, ID fotografija, kontakt telefoni, stručna sprema…), težište staviti na fotografska iskustva i planove, navesti da li fotografirate DSLR-om, skalom od 0-5 ocijeniti svoje znanje rada s programom za obradu fotografije (0=potpuno neznanje, 5=majstor obrade fotografija), opisati stupanj interesa za nastavak djelovanja na temeljima koncepta Fotosofia fotofilozofije.
3. URL galerije na www.fotosofia.info , u galeriji treba biti izloženo najmanje 10 Sudionikevih fotografskih radova.
Adresa za slanje prijava: seminar@fotosofia.info
Obavijest odabranima u uži izbor: 16.5.2019.
Selekcija odabranih u uži izbor: 18.5.2019. u 10h
Obavijest odabranima za sudjelovanje na seminaru: 18.5.2019.
Održavanje seminara: Zagreb 10.-16.6.2019.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.