Na stranici European Storm Forecas Experiment, koja prognozira vjerojatnost i jačinu oluje, za jedan dio područja Hrvatske označen je nivo 3 što označava 15 posto šanse za izrazito jaku oluju.

Iz Državnog hidrometeorološkog zavoda ranije u subotu objavili su kako su u drugom dijelu dana moguće oluje praćene tučom, grmljavinom i jakim vjetrom.

Očekivane oluje u Hrvatskoj prvo su pogodile Zagorje. Objavljena je snimka koja pokazuje kako gusta kiša pada u Krapini, a na ulicama se već vide ‘rijeke’ vode.

U DHMZ-u je označen narančasti alarm (opasno vrijeme) za osječku, zagrebačku, karlovačku i riječku regiju. Stranica www.rain-alarm.com prikazuje vremensku prognozu u realnom vremenu.

S tim da je dio oluje označen ljubičastim, što je znak za izrazito jako oluju.

DHMZ je izdao naračansto upozorenje za Gospićku regiju:

Gospićka regija

  • Grmljavinsko nevrijeme

    Lokalno izraženiji pljuskovi s grmljavinom, moguće i tučom. Moguće su i lokalne bujične poplave. Vjerojatnost grmljavine > 55 %

    Index.hr objavio:

Grmljavinska oluja stigla do Zagreba, Hrvatski Telekom izdao upozorenje

OKO 15 sati na jugu Zagreba počela je padati kiša praćena munjama i grmljavinom.

Upozorenje Hrvatskog Telekoma

Hrvatski Telekom je svojim korisnicima SMS-om poslao poruku sljedećeg sadržaja: “Danas se po najavi DHMZ-a očekuju jaka grmljavinska nevremena na području Karlovačke županije, Grada Zagreba, Zagrebačke, Osječko-baranjske te Primorsko-goranske županije. Ukoliko vaše područje bude zahvaćeno nevremenom, isključite telefonski i strujni kabel iz utičnice i time zaštitite svoju telekomunikacijsku i elektroničku opremu.”

Podsjetimo, meteorolozi posljednjih dana za danas i sutra najavljuju veliku promjenu vremena.

Tako se danas očekuju grmljavinski pljuskovi, a najavljena su nevremena s tučom.

Za gotovo cijelu zemlju je na snazi meteoalarm, za veći dio narančasti, a za ostatak žuti. Bez meteoalarma je samo krajnji jug zemlje.

Gs Press / 24sata / index

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.