Kao predhodne dvije tako i ove godine u mjesecu travnju, MK4.Gardijska–Split planira na poseban način pridonijeti i uveličati obilježavanje dana utemeljenja ratne postrojbe 4.gbr “PAUCI“ tako i utemeljenje svih gardijskih postrojbi, i to obilaskom 26. gradova diljem Republike Hrvatske sa ciljem odavanja počasti poginulim braniteljima u Domovinskom ratu i moljenjem krunica ispred njihovih spomen obilježja u vremenu  od 20. do 28. travnja 2017.

U petak 21. travnja oko 10.15 sati očekuje se njihov dolazak u Gospić gdje će zajedno sa pripadnicima Udruge ratnih veterana 9. gardijske brigade„Vukovi“,predstavnicima LSŽ i Moto Kluba Wild Wolfs iz Gospića izmoliti sedmu krunicu ispred spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama rata na trgu Alojzija Stepinca.

Nakon posjeta Gospiću kolona sa pedeset dva  motorista nastavlja putovanje prema Otočcu gdje će ih oko 12.00 sati ispred spomen obilježja  dočekati  predstavnici lokalne uprave grada, predstavnici braniteljskih udruga, župnik i članovi molitvene zajednice otočke župe.

Paljenjem svijeća i zajedničkom molitvom izraziti će se pijetet poginulim braniteljima i nakon organiziranog ručka motoristi nastavljaju put prema Zagrebu.

GsPress/4gbr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.