Nova školska godina posvuda je bila dan za pamćenje. Posebice u OŠ „Anž Frankopan“ u Kosinju koju su  danas posjetili predsjednik Županijske skupštine i saborski zastupnik dr. Darko Milinović, župan ličko-senjski Milan Kolić sa suradnicima, predsjednik  Županijskog odbora za školstvo dr. sc. Branislav Šutić  i u ime Općine Perušić  Nada Marjanović. Uoči prvog školskog sata održana je sveta misa u crkvi sv. Antuna Padovanskog koju je predvodio vlč. Ivan Hodak.

Prijem je nastavljen u školi gdje je goste  pozdravio ravnatelj Ivan Bronzović u društvu djelatnika škole. Govoreći o važnosti  opstanka škola u ovoj županiji dr. Darko Milinović je zahvalio učenicima, roditeljima i  zaposlenicima ove škole što na ovaj način dokazuju kako se voli Hrvatska.

-Ne dopuštam nikome da govori kako je Ličko-senjska županija mala. Ona je najljepša i najveća hrvatska županija i ovim posjetom vam iskazujemo podršku. Šaljemo svima  snažnu poruku iz prelijepog Kosinja kako nam je stalo do svakog djeteta, do svakog stanovnika ovoga kraja i naše županije. Ovdje u Kosinju uči 25 djece. Ipak ne damo se i uvjeren sam da će se uskoro dogoditi i taj dugo očekivani demografski preokret. Mi smo na svoj način veliki, a to smo dokazali kada je bilo najteže u ovome ratu. I onda i danas smo veliki, pri čemu je najveća ljubav prema našoj Domovini i Lici, ustvrdio je dr. Milinović koji je u pratnji župana Kolića želio pozdraviti svakog učenika. Župan Kolić je ponovio odlučnost Ličko-senjske županije da se  zaustavi demografsko odumiranje ovog dijela Hrvatske, pri čemu on kao župan, kao i cijela Ličko-senjska županija stoje na raspolaganju  svakom građaninu. Govorio je i dr. sc. Branislav Šutić koji je podsjetio kako je Kosinj kolijevka hrvatske kulture, mjesto gdje je  tiskan prvi glagoljaški misal u ovom dijelu Europe. OŠ „Anž Frankopan“ u ovoj školskoj godini ima upisana četiri prvašića.

Gs Press / L.O.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.