Reagiranje ravnateljice/glavne urednice Danijele Bogić

U Gospiću, 7. lipnja 2017. godine

  •  SLOBODNA LIKA.COM
  • Portal Ličko-senjske županije
  • Petra Svačića 55, 53000 Gospić
  • n/r glavnog urednika Željka Popovića

 PREDMET: Zahtjev za objavu ispravka netočne informacije objavljene u članku na portalu „Slobodna Lika.com“ 6. lipnja 2017. godine.

Poštovani,

na internetskom portalu „Slobodna Lika.com“, www.slobodnalika.com, na poveznici http://slobodnalika.com/novosti/23961_Za++koga++radi++i++cemu++sluzi++Radio++Gospic++.html objavili ste 6. lipnja 2017. godine članak autora ww.slobodnalika.com pod naslovom: „Za koga radi i čemu služi Radio Gospić?“, u kojem je naveden niz netočnih tvrdnji na koje smo dužni reagirati. Stoga Vas pozivamo da sukladno odredbi članaka 40., 41. i 42. Zakona o medijima (NN 59/04, 84/11 i 81/13), objavite sljedeći ispravak netočne informacije.

Za početak želimo skrenuti pozornost, odnosno odgovoriti na pitanje autora teksta „Za koga radi Radio Gospić i koja mu je svrha?“. Ako se u navedenom pitanju insinuiralo da Radio Gospić radi za neku političku stranku ovom prilikom ističemo kako Radio Gospić radi i služi na korist svih žitelja Ličko-senjske županije i šire.

Točno je da su  rezultati za gradonačelnika Grada Gospića bili poznati u nedjelju, 4. lipnja 2017. godine i da su novinari Radio Gospića, istu večer, uzeli izjavu od oba kandidata, Petra Krmpotića i Karla Starčevića. S obzirom da govorni  program Radio Gospića nedjeljom traje do 12:00 sati, Radio Gospić je u svojem informativnom programu u ponedjeljak, 5. lipnja 2017. godine izvijestio o izbornim rezultatima u drugom krugu izbora za gradonačelnika Grada Gospića i Grada Senja, te izbora za načelnika Općine Plitvička Jezera. Navedeno je objavljeno u ponedjeljak, 5. lipnja 2017. godine u vijestima Radio Gospića (Gs-express) u 7:30, 8:30, 9:30, 16:30 sati i u Dnevniku Radio Gospića u 18:00 i 21:00 sat, te na web stranici kao i na facebook stranici Radio Gospića.

Također, želimo naglasiti kako je Radio Gospić u predizbornoj kampanji za Lokalne izbore 2017 pratio sve političke opcije i kandidate, a onima koji su iskazali interes za reklamiranje, točnije kandidatu za župana Ličko-senjske Darku Milinoviću kao i kandidatima za gradonačelnika Grada Gospića Petru Krmpotiću i Karlu Starčeviću, isto je i omogućeno.

S obzirom da smo temeljem članka 3. stavak 1. Pravilnika o minimalnim uvjetima za obavljanje audio i audiovizualnih medijskih usluga i vođenju očevidnika (NN br. 153/09., 84/11., 94/13., 136/13. i 83/14), kao  pružatelji medijskih usluga dužni čuvati snimke objavljenog programa 90 dana od dana objave, u prilici smo Vam, ukoliko želite, dostaviti isječak iz snimke programa koji pobija Vaše netočne tvrdnje.

Na kraju Vas molimo da Radio Gospić i Kulturno Informativni Centar Gospić ne blatite objavama netočnih i zlonamjernih informacija, koje očito služe u svrhu politikanstva i osobnih interesa.

S poštovanjem,

Ravnateljica/glavna urednica

Danijela Bogić

Gs Press

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.