Tijekom proteklog vikenda (21. – 24. kolovoza 2020. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su dva kaznena djela, devet prometnih nesreća, jedno narušavanje javnog reda i mira i tri nedozvoljena glisiranja.

Kriminalitet

Noću 20./21. kolovoza 2020. godine u mjestu Udbina, nepoznati počinitelj provalio je u tri ugostiteljska objekta i crkvu iz kojih je otuđio novac.

U subotu, 22. kolovoza 2020. godine iz otključanog apartmana u Novalji, nepoznati počinitelj otuđio je kameru, vlasništvo 20-godišnjeg državljanina Francuske.

Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će biti podnijete kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

Promet

Prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Novalje (4), Gospića (3) i Otočca (2).

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđeno je ukupno 75 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 2 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola tijekom vikenda izmjerena je u nedjelju u Otočcu (1,86 g/kg), kod 30-godišnjeg hrvatskog državljanina. Protiv njega je podnijet optužni prijedlog nadležnom sudu.

Najveća utvrđena brzina kretanja od 217 km/h izmjerena je u subotu na autocesti A-1, gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 km/h, kada je 45-godišnji  poljski državljanin upravljao osobnim automobilom. On je kažnjen novčanom kaznom, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije na teritoriju RH u trajanju od jednog mjeseca.

Javni red i mir

Narušavanje javnog reda i mira počinjeno je svađom i vikom na području Otočca, a protiv počinitelja će biti podnijet optužni prijedlog nadležnom sudu.

Nedozvoljeno glisiranje

U subotu, 22. kolovoza 2020. godine policijski službenici pomorske policije Policijske uprave ličko-senjske su u nedozvoljenom glisiranju  (unutar 300 metara od obale), zatekli dva hrvatska državljanina i jednog mađarskog državljanina, kojima su zbog utvrđenih prekršaja izdani obavezni prekršajni nalozi.

Gs Press / Policijska uprava ličko-senjska

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.