Policija stalno na terenu, uhljebi se probudili!

0

Gospić i okolica gotovo su zamrli, barem što se tiče ulica i vanjih površina. Ondje se može vidjeti poneki automobil i policijski punktovi. Danas poslijepodne posjetili smo dvije kontrolne točke, na izlazu sa autoceste u Gospiću i izlaz Sv. Rok.

Snijeg pršti, bura „tuče po svom“, ali vrijedni policijci rade.  Kontroliraju i zaustavljaju sva vozila zbog sigornosti naših građana. Vozači uglavnom imaju valjane propusnice, oni što vole improvizirati vraćeni su doma.

-A samo sam treba uzeti neke stvari…, česta je isprika onih kojima tuđe zdravlje očito nije prioritet.

Nakon pet dana od kada su mediji žestoko prozivali uhljebe iz tzv. nevladinih udruga, javile su se predstavnice njih nekolicine. Razlog??? Nisu se javljali u vrijeme potresa u Zagrebu niti nakon ekspanzije koronavirusa. Sada im je jako zasmetala najava Stožera civilne zaštite o nadzoru lokacija mobitela osoba koje su zbog koronavirusa stavljene u samoizolaciju. Da takvi ne bi vršljali okolo i širili  zarazu.  Navodno se time krše njihova ljudska prava. Očito te nevladine uhljebe ne zanima izvanredna situacija zbog ove epidemije, obveza ostanka doma, prijetnje gospodarstvu i moguće teške ekonomske posljedice,  potraje li ovakvo stanje dulje. Te će se udruge svakako opet javiti ako Vlada RH bude i njima umanjila dotacije iz državnog proračuna. Čime su te udruge zaslužile milijune koje godišnje dobivaju “za ništa“ logika je koju nam je vrlo teško razumijeti.

GS press

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.