Oboje ih je suspendirao načelnik Policijske uprave zagrebačke Marko Rašić

Dvoje zagrebačkih policajaca suspendirano je zbog svojih istupa na društvenim mrežama. Jedna policajka je, kako je upravo priopćeno, nudila je drugima prijevoz, budući da je policajcima dozvoljeno da napuštaju mjesto prebivališta.

U pitanju je, kako neslužbeno doznajemo, vježbenica iz Policijske uprave zagrebačke, koja je ljudima iz Slavonije, nudila prijevoz do Zagreba. Nije za sada potvrđeno je li za to uzimala i novac.

Suspendiran je i zaprešićki policajac koji je na svom profilu na društvenoj mreži ismijavao mjere protiv koronavirusa. U objavama je propitivao mjere koje je propisao stožer, a sve je kulminiralo kada je objavio video u kojem poziva ljude da ne poštuju ništa što stožer propisuje.

Savjetovao im je da se isključivo moraju držati zdravog života i puno vježbati, te će im to jedino pomoći u borbi s virusom.

“Znanstvenik Đikić je rekao – trenirajte, jedite kvalitetno, spavajte i k…… Vi ne radite ništa od toga zato ste u korona k…..”, govori policajac u videu i poručuje svima koji se pridržavaju mjera zaštite da su debili.

RAŠIĆ: ‘OVO JE NEDOPUSTIVO’

Sada su i on i mlada policajka suspendirani jer su naštetili ugledu policijske službe. Slijede im i disciplinski postupci.

“Ovakva ponašanja policijskih službenika teško su naštetila ugledu policijske službe koja je nadležna za provedbu i nadzor Odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i čiji djelatnici trebaju služiti za primjer. Osim toga, uvrijedili su sve svoje kolege koji u ovim teškim i rizičnim trenucima nesebično služe građanima”, poručio je načelnik Policijske uprave zagrebačke Marko Rašić koji im je potpisao suspenziju.

Gs Press / telegram.hr

https://www.telegram.hr/politika-kriminal/policajac-snimao-videe-i-zvao-ljude-da-ignoriraju-koronu-policajka-nudila-prijevoz-u-druge-gradove/?utm_source=Midas&utm_medium=Widget&utm_campaign=Content%2bexchange

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.