Tijekom protekla 24 sata (9./10. siječnja 2018. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je jedno kazneno djelo, dvije prometne nesreće i jedan carinski prekršaj.

Kriminalitet

Policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 61-godišnjakom iz Otočca, zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo protupravne eksploatacije rudnog blaga.

Sumnjiči se da je u razdoblju od 20. srpnja 2016. do 24. rujna 2017. godine, na lokaciji Gacko Polje, u mjestu Podum, izvodio radove na eksploataciji mineralne sirovine građevinskog pijeska i šljunka bez ugovora o koncesiji za eksploataciju mineralne sirovine, pričinivši materijalnu štetu od 175 tisuća kuna.

Protiv njega je podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Promet

Prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Otočca.

Carinski prekršaj

Noćas su policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske u suradnji s djelatnicima carine, na Stalnom graničnom prijelazu za međunarodni promet putnika i roba u cestovnom prometu Ličko Petrovo Selo, na ulazu u RH, izvršili kontrolu osobnog automobila pulske registracijske oznake, te su kod 59-godišnjeg hrvatskog državljanina pronašli 53 kilograma suhog mesa koje nije prijavio prije početka pregleda.

Pronađeno meso je od njega privremeno oduzeto, a djelatnici carine su mu naplatili novčanu kaznu.  

Gs Press / PU ličko-senjska

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.