Budući da od strane hrvatskih institucija i dalje vlada zavjet šutnje po pitanju aktualne najezde ilegalnih migranta na hrvatske granice, više o tome uvijek možemo saznati od BiH medija.

Tako Radio Bihać danas javlja o noćašnjem incidentu koji se dogodio na planini Plješevici, sa bosanske strane granice.  Članovi Gorske službe spašavanja Bihać organizirali su noćas akciju spašavanja ilegalnih migranata koji su na planini Plješevici zbog nepoznavanja terena i vrlo slabe vidljivosti upali u jamu. Brzom intervencijom članova GSS-a Bihać i Granične policije spašeno je 11 migranta, kojima je potom pružena medicinska pomoć.

Šest migranata izvukli su pripadnici Granične policije, dok su petoricu pomoću alpinističke užadi i opreme pripadnici GSS-a pronašli na dubini od oko 12 metara, te ih izvukli van. S obzirom na sve okolnosti ove nesreće pravo je čudo da od migranata nitko nije smrtno stradao. Prema neslužbenim podacima spašeni ilegalni migranti su državljani Pakistana i Afganistana. Barem tako tvrde jer nitko od njih uza sebe nije posjedovao bilo kakve dokumente.

Gs Press / RadioBihać

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.