Pokrenuta je nova mobilna aplikacija pod nazivom „MUP-Sigurnost i povjerenje“, kojom građani putem pametnih mobilnih telefona mogu prijaviti kaznena djela, prekršaje i ostale događaje iz djelokruga rada hrvatske policije, unaprijeđena je na način da građani sada mogu slati i kratke video zapise. Ova je aplikacija aplikacija izrađena u sklopu projekta E-policija, može se instalirati na sva tri operativna sustava, Android, iOS i OS Windows Phone, a nadogradnjom mobilne aplikacije proširene su mogućnosti kojima građani policiji mogu dojaviti razne događaje kada možda iz sigurnosnih razloga nisu u mogućnosti obaviti poziv.
Nadograđenu verziju aplikacije građani mogu instalirati preko poveznica objavljenih na internetskoj stranici MUP-a i Policijske uprave ličko-senjske (www.licko-senjska.policija.hr). Građanima koji već imaju instaliranu aplikaciju, u centru za upravljanje (App store, Google Play, Windows Store) pojaviti će se obavijest o mogućnosti nadogradnje.
Način slanja dojava ovom novom tehnologijom sastoji se od svega nekoliko koraka: građanin pametnim telefonom fotografira ili snimi događaj, pri čemu je poželjno imati uključene geografske koordinate, nakon čega fotografiju/snimku pošalje centralnom portalu MUP-a. Ukoliko želi, pošiljtelj može upisati i komentar, odnosno opis događaja te nastaviti anonimno komunicirati s policijskim službenicima koji zaprime poruku, kako bi odmah odgovorili na eventualna dodatna pitanja. Za svaku zaprimljenu dojavu policijski službenici operativno-komunikacijskih centara u policijskim upravama RH odmah će procijeniti je li potrebno žurno postupanje te je poruke šalju u rad nadležnoj službi, ili je pak odbijaju kao nevažnu.

GsPress

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.