Pojačan promet na važnijim cestama u smjeru mora, osobito na autocesti A1

0

Pojačan je promet na važnijim cestama u smjeru mora, osobito autocestama A1 Zagreb-Split-Ploče i A6 Rijeka-Zagreb, Istarskom ipsilonu, zagrebačkoj (A3) i riječkoj (A7) obilaznici, Krčkom mostu, na prilazima turističkih središta duž obale, graničnim prijelazima te pojedinim trajektnim lukama i pristaništima.

A1 Zagreb-Split-Ploče:

 • pojačan je promet na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče između naplatne postaje Lučko i čvora Zadar II, mjestimice i povremeno u oba smjera, no na naplati Lučko na ulasku i izlasku te Demerje na izlasku s autoceste nema dužih čekanja,
 • nakon završetka očevida prometne nesreće, kolona vozila u pokretu na 25. km između čvorova Jastrebarsko i Karlovac u smjeru mora duga je oko 5 km.

A3 Bregana-Lipovac:

 • prometna nesreća na 71. km između čvorova Križ i Ivanić Grad u smjeru Bregane, vozi se jednim prometnim trakom,
 • do 10. kolovoza 2020. zatvoren je izlazni krak čvora Babina Greda (iz smjera Bregane, u smjeru NP Babina Greda) i ulazni krak istog čvora (iz smjera NP Babina Greda u smjeru Lipovca). Obilazak je preko čvorova Velika Kopanica i Županja.

A6 Rijeka-Zagreb:

 • povećana je gustoća prometa između čvorova Bosiljevo II i Kikovica u smjeru Rijeke,
 • do 4. kolovoza 2020. god. zbog izvanrednog prijevoza između čvorova Delnice i Ravna Gora, u zoni tunela Vršek, povremeno će se zaustavljati promet u oba smjera između 00:00 sati i 04:00 sata, 2 (dva) puta u trajanju do 15 min.

Krčki most:

 • povećana je gustoća prometa na državnoj cesti DC102 na Krčkom mostu u oba smjera.

Istarski ipsilon:

 • u čvoru Rogovići za sav promet zatvoren je izlaz iz smjera Rijeke;
 • za sav promet u čvoru Ivoli zatvoren je izlaz iz smjera Pule te ulaz u smjeru tunela Učka,
 • od 28.07. do 01.09.2020. između čvorova Rogovići i Vranja vozi se uz privremenu regulaciju prometa, zbog radova na izgradnji punog profila Istarskog ipsilona. Tijekom građevinskog miniranja kratkotrajno će se obustavljati promet. Za vrijeme radova između čvora Rogovići i čvora Vranja zabranjen je promet izvanrednih prijevoza širih od 3,00m.
 • na snazi su sljedeća ograničenja, odnosno zabrane za prolaske izvanrednih prijevoza na autocestama A8 i A9 Istarskog ipsilona: dionica čvor Kanfanar – čvor Medaki (max. širina 2,75 m), dionica čvor Medaki – čvor Kanfanar (max. širina 2,75 m), dionica čvor Rogovići – čvor Ivoli (max. širina 3,00 m), dionica čvor Ivoli – čvor Cerovlje (max. širina 3,00 m), dionica čvor Cerovlje – čvor Lupoglav (max. širina 3,00 m), dionica čvor Lupoglav – čvor Vranja (max. širina 3,00 m).

Državna cesta DC1:

 • do 1.9.2020. god do 17:00 sati za sav promet zatvoreno je raskrižje državne ceste DC1 (Ulica Trešnjevka) i državne ceste DC310 (Cvetkovačka ulica) u Jastrebarskom, zbog izgradnje kružnog toka. Promet se preusmjerava obilazno: – smjer Karlovac – Zagreb: državna cesta DC1 (Jastrebarsko) – državna cesta DC310 (Cvetkovačka ulica) – Ulica Matije Gupca -Ulica Augusta Šenoe – Radnička cesta –državna cesta DC1; – smjer Zagreb – Karlovac: državna cesta DC1 (Jastrebarsko) – Ulica kralja Tomislava – Ulica Augusta Šenoe – Ulica Matije Gupca – državna cesta DC310 (Cvetkovačka ulica) – državna cesta DC1;
 • do 30.9.2020.god. zbog radova na brzoj cesti Solin-Klis u smjeru Klisa prije tunela Klis Grlo vozi se uz privremenu regulaciju prometa (zatvoren je trak za spora vozila).

Jadranska magistrala (DC8):

 • zbog radova zatvorena je između mjesta Baćina i čvora Čeveljuša. Obilazak je DC8-Baćina-Kula-Karamatići-Rogotin-DC8.

Naredba o ograničenju prometa na cestama (»Narodne novine«, broj 64/09) je nakon 1. srpnja 2020. godine ponovo na snazi pa su za teretna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona zabrane vikendima te državnim praznicima i blagdanima.

Zbog vikenda kao i Dana domovinske zahvalnosti i Dana branitelja (5. kolovoza) zabrana za vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 t bit će:

 • u nedjelju, 2. kolovoza, od 12 do 23 sata,
 • u utorak, 4. kolovoza, od 15 do 23 sata i
 • u srijedu, 5. kolovoza, od 14 do 23 sata.

U prometu je svakodnevno veliki broj biciklista, mopedista i motociklista. Vozače ostalih vozila upozoravamo da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećamo da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.

S obzirom na mnogobrojne upite vezane uz putovanje u susjedne države, vozačima i putnicima savjetujemo da se prije putovanja dobro informiraju na službenoj stranici Vlade za pravodobne i točne informacije o koronavirusu (https://koronavirus.hr) i stranici Hrvatskog autokluba (www.hak.hr), gdje će biti objavljene sve trenutne informacije vezane uz epidemiju koronavirusa kao i informacije vezane uz odvijanje prometa. Za sve upite vezane uz Sloveniju i BiH više informacija možete pronaći na stranicama Informativnih centara tih država (https://promet.si/ ili https://bihamk.ba/).

Pripadnici Hrvatske vojske i ove godine provode hodnju u dužini cca 90 km od Udbine do Knina.
Početak hodnje je u ponedjeljak, 3. kolovoza 2020. iz vojarne “Josip Jović” Udbina u 03:00 sata, a planirani završetak hodnje je u utorak, 04. kolovoza 2020. na kninskoj tvrđavi u Kninu u 19:00 sati.
Trasa hodnje podijeljena je na 9 dionica, a tijekom hodnje kolona će se kretati, uz prometno osiguranje nadležnih policijskih uprava i Vojne policije, slijedećim državnim cestama:
1) 03.08.2020. (ponedjeljak) na relaciji Udbina (Crkva svetih mučenika)-Ondić (13 km u vremenu od 03:50 do 07:00 i na relaciji Gračac-Otrić (20 km u vremenu od 17:00 do 22:30)
2) 04.08.2020. (utorak) na relaciji Stara Straža-Knin (7 km u vremenu od 17:30 do 19:00)
Gs Press / HAK.hr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.