Da bi bolje vidjeli koliko je “napeto” bilo u borbi za preferencijalni glas svakako pogledajte grafički prikaz rezultata.

foto: facebook

Darko Milinović, očito prepoznat od naroda, nije imao puno problema sa svojim protivnicima. Glasači su prepoznali profesionalnost, ozbiljnost, i iskustvo u čovjeka koji im svojim djelovanjem može poboljšati život.

Nikola Maras – Izgubljen u vremenu

Neki ljudi nikako da shvate kako je „facebook“ korisna, ali ponekad i  nezgodna stvar. Sve što jednom objavite na svojem profilu, ostaje trajno zapisano. I ne samo recepti ličkih političarki. Sve, ali baš sve.

Nikola Maras je kao dokazani politički gubitnik objavio na svojem facebooku hrpu nebuloza, dokazavši tako da je izgubljen u vremenu. Veličati zločinca Tita, bonvivana i totalitaristu  kojega je osudio cijeli civilizirani svijet, nonsens je vrijedan žaljenja. Budući je Marasa upravo Milanović kandidirao na listu za Hrvatski sabor, ne treba čuditi još jedna tugaljiva izjava „Plakat ćete vi za Milanovićem“. Koliko čovjek treba biti uskih pogleda i licemjeran pa da ignorira sve gluposti koje je Milanović godinama izjavljivao, blamirajući pro tome sebe i Vladu koju je predvodio. Ako smo u ono vrijeme imali Vladu kakvu zaslužujemo, jadna li nam majka. Pa ti kvocaj na facebooku, a svi ti se smiju!

Hrvoje Račić – Kada luzeri imitiraju političku elitu

Post izborno vrijeme pobjednici koriste za slavlje i  analizu rezultata. Je li se moglo bolje, gdje pojačati rad, na koje se probleme ubuduće fokusirati… Gubitnici također ne miruju. Budući da se većina njih ne mogu pomiriti s porazom, ne pada im na pamet snositi krivnju za izborni fijasko. Krivi su im birači jer nisu prepoznali njihovu genijalnost, ili im je zaštekao PR, ili su krivi mediji, ili-ali… Dakle svi, samo ne oni sami.

Politički uspon Hrvoja Račića neraskidivo je vezan uz HDZ. Ta ga je stranka i postavila na mjesto načelnika, a nakon nekoliko njegovih političkih metamorfoza,  Račića je HDZ i porazio. Najcrnje što mu se to dogodilo u njegovu Lovincu. U kampanju je krenuo podosta siguran u pobjedu. Skupi plakati, baneri (s pravopisnim greškama), visoko stručna PR ekipa u iznajmljenom vozilu, darovi, suradnja s odabranim medijima-sve to košta, a u takve se financijske avanture ne valja upuštati, osim ukoliko niste sigurni u pobjedu. Gdje  je zapelo? Analizirajmo malo.

Račić se vezao uz medije, većinom obljubljene sudovima, s rekordnim brojem demantija i izgubljenih presuda. Opskurna čitanost i slaba vjerodostojnost takvih uradaka nikome nisu donijeli korist. Pa tako niti Račiću. Upravo suprotno. Njegov hvaljeni PR-tim očito nije „sjeo“ u selima gdje se doslovno išlo od vrata do vrata. Račić je godinama na kormilu Općine Lovinac, pa ako je želio načiniti korijenite promjene i bolji život svojim sumještanima, ‘ko mu je branio da to čini svih ovih godina?!? Niti jedan PR-tim to nije mogao popraviti. Općina Lovinac je izrazito ruralno područje. Dašak urbane kulture stizao je onamo kroz izložbe i umjetničke kolonije, što je  sasvim O.K. Ali sve to košta, sve je pomalo na silu i to na području gdje prevladavaju staračka domaćinstva s mizernim mirovinama. I na kraju „slavni slogan“ kampanje. „To je to“ kazuje se kada se posao svrši, a ne prije nego li ste ga  započeli  raditi. Jako mudro. Račić je svakako domoljub, mlad, ambiciozan i lik na mjestu, ali je očito imao nekoliko grešaka u koracima. I u kampanji i u političkom životu. Tko je onda kriv za debakl? Pa naravno: birači, PR, mediji i/ili  umjetnici??? Iz grešaka se uči pa on stvarno ima dovoljno materijala za edukaciju.

Sliku koju vidite ispod nepoznati, ali domišljati autor je objavio na Facebooku. Očito u želji da ilustrira sposobnost dvojca sa slike..

foto: facebook

To je to!

Gs Press / N. M.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.