Ministarstvo hrvatskih branitelja  potpisalo je ugovor s Podravkom d.d. koji se u praksi treba implementirati kroz poslovnu suradnju s braniteljskim zadrugama i OPG-ima diljem Hrvatske. Težište ove priče je otkup poljoprivrednih proizvoda, što je krucijalni problem ličkog agrara. U dvorani Kulturno-informativnog centra Gospić održana je danas javna tribina pod nazivom „Mogućnosti suradnje Braniteljskih zadruga (BZ), Obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava (OPG) s Podravkom d.d. u proizvodnji i plasmanu proizvoda“.

Skup je pozdravio gradonačelnik Grada Gospića Karlo Starčević, a predavači su bili Zvonko Beljo, koordinator za provođenje Sporazuma sa Podravkom d.d. u Ministarstvu hrvatskih branitelja, te iz Podravke d.d. Ranko Tušek, specijalist za nabavu i  Luka Gašpar, voditelj projekta. Govoreći o strateškim važnostima ovoga projekta Ranko Tušek je podsjetio kako se susreti s braniteljskim zadrugama i OPG-ima  održavaju drugu godinu za redom.

-Cilj nam je uključiti što više proizvođača u ovu priču. Ukupni „eho“ je odličan, a s područja Like imali smo već plodnu poslovnu suradnju s otkupom šljive „bistrice“. Od ove suradnje puno očekujemo i ubuduće i stoga smo danas ovdje. Nama je posao s braniteljskim zadrugama i OPG-ima s područja Like još lani pokazao velike mogućnosti i tu suradnju ćemo samo proširivati. Budući da Podravka treba veliku količinu krastavaca, danas ćemo govoriti i na tu temu, ustvrdio je Ranko Tušek.

M.S.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.