Zavadlav se tereti da je “iz bezobzirne osvete” likvidirao Marina Bobana (25), Juricu Torlaka (38) te Marina Ožića Paića (25) tijekom subotnjeg popodneva početkom ove godine u Velom Varošu.

Suđenje Filipu Zavadlavu (25) počinje u srijedu u 9 sati ispitivanjem prvih svjedoka, među kojima su svjedoci, ali i oštećeni – roditelji ubijenih mladića!

Ispred zgrade suda okupila se i grupa podrške Zavadlavu, koji su se javili da bi pratili suđenje u sudnici.

150 metara oko suda policajci stoje na više punktova i prate situaciju oko zgrade i vode računa o osiguranju.

Na ulazu se provjerava svaki koji ulazi, što je standardni postupak i inače, a provjeravat će se ulasci i u samu dvoranu gdje će biti suđenje.

Glavna rasprava u postupku protiv Zavadlava, koji je optužen za trostruko teško ubojstvo te općeopasnu radnju i nedozvoljeno držanje oružja, bit će u velikoj sudnici splitske “Palače pravde”, pod predsjedanjem sutkinje Višnje Strinić. Mjere sigurnosti su gotovo nezabilježene, iako je na Županijskom sudu u Splitu tijekom godina održan velik broj “visokorizičnih” postupaka.

Danas se ispituju roditelji ubijenih, a sutra su predviđeni svjedoci, odnosno očevici koji su u trenutku zločina bili u Varošu.

Zavadlava pravosudna policija dovodi iz zatvora u Gospiću pod pratnjom “plavaca” i to najmanje sat vremena prije početka suđenja. Zgrada u Gundulićevoj je također pod posebnim režimom, na nekoliko lokacija na prilazima Županijskom sudu će biti postavljene policijske patrole, one u odorama te u civilu.

Za pripremno ročište je osiguranje bilo i na krovu suda, odakle su pratili sve moguće pravce iz kojih bi došla prijetnja.

U samom sudu, odnosno velikoj dvorani, pravosudni policajci će također paziti na sve zainteresirane za praćenje rasprave (kojih ima znatno više od postojećih mjesta, a posebno u doba korone) tako da nikakvih problema ne bi trebalo biti.

Gs Press / 24sata.hr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.