Programom potpora Poljoprivredi Ličko-senjske županije 2016-2020 godine kao jedna od mjera za provedbu planirana je provedba mjere: Edukacija i stručno osposobljavanje za rad na poljoprivrednim gospodarstvima. Korisnici ove mjere mogu biti fizičke osobe koje obavljaju ili namjeravaju obavljati poljoprivrednu djelatnost na području Ličko-senjske županije. S obzirom na iskazani interes za edukacijom za zvanje pčelar, Ličko-senjska županija provela je postupak odabira najpovoljnijeg ponuditelja za pružanje usluge izobrazbe za zvanje pčelar/ka, i odabrala kao najpovoljnijeg ponuditelja Srednju škola Bedekovčina. Voditelj stručnog dijela programa izobrazbe biti će prof. dr. sc. Nikola Kezić, dugogodišnji profesor na Agronomskom fakultetu u Zagrebu. Cijena programa izobrazbe po polazniku je 3.000,00 kn, od čega će Ličko-senjska županija sufinancirati  1.000,00 kn po  polazniku.

Na temelju redovnog pohađanja škole i položenog ispita svakom polazniku će se izdati uvjerenje o osposobljenosti za zvanje pčelar/ka u obliku propisanom od Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih koje se može upisati u radnu knjižnicu.

Trajanje izobrazbe za zvanje pčelar/ka iznosi 120 nastavnih sati , podjeljenih u tri dijela: teoretski dio 35 nastavnih sati, vježbe 35 nastavnih sati i praktična nastava 35 nastavnih sati.

Prvo predavanje i upis u školu održat će se dana 17. siječnja 2018. godine (srijeda) s početkom u 17.30 u Strukovnoj školi Gospić prvi kat (učionica prometnog smjera) Budačka 24, Gospić.

Gs Press / Kabinet župana Ličko-senjske županije

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.