Na najavljeni štrajk učitelja odazvali su se svi zaposlenici osnovnih i srednjih škola u Ličko-senjskoj županiji. Kako to izgleda u praksi pojasnio nam je Ivica Radošević, ravnatelj OŠ „dr. Jure Turić“ iz Gospića.

Od jutros nema nastave u našoj školi, iako je svih 69 učitelja uredno došlo na posao. Uz njih je u školu došlo i oko 15 posto djece koja su zbrinuta. Ovdje je posebno osjetljivo pitanje djece u nižim razredima. S njima su njihovi učitelji pa iako se nastava ne održava ta su djeca pod nadzorom. Vezano uz starije uzraste u rad s djecom uključene su i stručne službe. Sva su djeca zbrinuta i po pitanju prehrane jer su im u školskoj kuhinji pripremljeni obroci, kao i skrb za djecu koja imaju produženi boravak u našoj školi. Ukratko: sve je redovno, osim odvijanja nastave, ističe ravnatelj škole Ivica Radošević.

Dodaje kako se nastava od sutra odvija normalno. Možda bi nekolicini djece bilo drago da štrajk potraje dulje jer su se danas u svojim učionicama igrala, učiteljice su im čitale pripovjetke, pjevalo se, recitiralo, crtalo…

M.S.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.