Na današnji dan prije 28 godina na raskrižju ceste Otočac-Brinje-Senj skupina pobunjenih Srba iz zasjede je napala policijsku ophodnju. U napadu su smrtno stradali policajci Drago Toljan, Zdravko Vuković, Vinko Krznarić i Milan Vranić. Napad je preživio samo Darko Murat koji se danas tijekom komemoracije došao pokloniti poginulim suborcima.

Uz članove  obitelji poginulih policajaca danas su na komemoraciji sudjelovali ministar Davor Božinović, načelnik Policijske uprave Ličko-senjske Ivan Biljan, župan Ličko-senjske Darko Milinović, te gradonačelnici i načelnici općina s prostora Ličko-senjske županije. Ovom su prigodom položeni vijenci i upaljene svijeće na mjestu gdje su u svega nekoliko minuta izgubljena četiri mlada života.

Osim čitanja promemorije o stradavanju hrvatskih policajaca danas drugih govornika nije bilo. Nastupio je Crkveni zbor Brinje  s nekoliko sakralnih pjesama. Komemoracija je održana na mjestu ovog tragičnog događaja gdje je nakon rata izgrađena spomen-kapelica ispred koje je svetu misu predvodio vojni kapelan don. Ivan Blaževac.

Gs Press

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.