Danas je u Kabinetu župana  održana  sjednica Stručnog povjerenstva za davanje koncesije za plinofikaciju Ličko-senjske županije  kojom prigodom je donesen zaključak u svezi obuhvata I. faze plinofikacije Ličko-senjske županije i utvrđen  projektni zadatak za izradu idejnog projekta za izgradnju plinskog distribucijskog sustava distribuciju plina na području Ličko-senjske županije – I. faza.

Troškove izrade idejnog projekta kao uvjeta za ishodovanje potrebnih lokacijskih dozvola i troškove izrade  Studije opravdanosti davanja koncesije u iznosu od 300.000,00 kn  u potpunosti snosi Ličko-senjska županija.

S obzirom da prva faza plinofikacije obuhvaća područje gradova Gospića i Otočca župan je uputio dopis Gradovima sa zamolbom da se uključe u sufinanciranje troškova izrade projektne dokumentacije kako bi prva faza plinofikacije obuhvatila što šire područje. Iz Grada Otočca zaprimljeno je očitovanje da Proračunom Grada Otočca za 2018. godinu nije moguće osigurati sredstva  za potporu  u provedbi projekta plinofikacije, dok iz Grada Gospića  odgovor nije stigao.

Stoga je na današnjoj sjednici Povjerenstva župan zamolio  predstavnike Gradova  da još jednom razmotre mogućnost uključivanja u sufinanciranje troškova projektiranja kako bi ovaj projekt dobio još veću razvojnu komponentu.

Gs Press / Kabinet župana Ličko-senjske županije

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.