Autor humorističkog teksta za jednu emisiju TV-Sarajeva narugao se avangardnim pjesnicima, pa  je u scenariju zamijenio tekstove pjesnika i kućne pomoćnice. Kada je avangardni umjetnik došao na scenu pročitao je:“Sira, mlijeka, ribe(ako ima), a može i cvijeća za gospođu“!!!

Ovaj tekst kao da je sročen za gospićku placu. Topao i sunčan dan izmamio je na placu najviše prodavača zabilježenih u ovoj godini. Nije nedostajalo niti kupaca. Na dijelu place posvećenoj Kineskoj produkciji, po principu  od gaća do getriba za svemirska vozila, bilo je po običaju vrlo živo. Našlo se i  uređaja za skidanje sala i  celulita, od milja zvanog tresiguz. Znakovito je to što se na tome prostoru bilježi sve više štandova. Ostalo također nije nedostajalo. Nudilo se mnoštvo sadnica cvijeća, bilo je ponešto i svježe morske ribe, meda, voća i povrća, suknenih čarapa i slanine.

U svakom slučaju isplatilo se posjetiti placu u Gospiću. Uz kupovinu to je uvijek i događaj sa društvenom podlogom jer se susretnu stari prijatelji  i poznanici. A tek kada nam počekom ljeta stignu gastarbajteri bit će tema za razgovor s pitanjima: „ko je umro, ko se rodio, čija je žena pobigla (i s kime), ko krade čiju šumu“ i slično. Sve je ovo život kakav pišemo sami.

GS Press

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.