Tijekom izborne skupštine Gradske organizacije Hrvatske demokratske zajednice grada Gospić, održanoj u dvorani POU „dr. Ante Starčević“, nije bilo iznenađenja. Rad GO HDZ-a ocijenjen je odličnim, što se dokazalo i na svim proteklim izborima. Tako je dosadašnji predsjednik Petar Krmpotić aklamacijom jednoglasno izabran za predsjednika GO HDZ-a u narednom mandatu. Govoreći o protekle četiri godine svojega mandata Krmpotić je istaknuo nekoliko važnih situacija u kojima se očitovala snaga i jedinstvo gospićkog HDZ-a.
-Iza nas je nekoliko izbora državne razine, kao i unutarstranački izbori. Zadnji lokalni izbori bili su znakoviti po nekoliko detalja. Pobijedili smo u prvom krugu i dobili Gradsko vijeće. U drugom krugu za gradonačelnika pobijedili smo s prednošću od 120 glasova. Unatoč našoj snazi i mi smo tada napravili nekoliko grešaka. Po prvi puta se na ovome terenu vidjelo da nema ideoloških zapreka, što bi se očekivalo od desnih i lijevih. U isti tabor su se složili crni i crveni, kao i neki bivši HDZ-ovci. Tako se dogodio apsurd kada je Karlo Starčević imao mandat za svoju nezavisnu listu, za HSP, za SDP i HNS. Izvukli smo pouku da niti jedan detalj vezan uz ove aktivnosti ne smijemo prepustiti slučaju, zaključio je Petar Krmpotić, dodavši kako je HDZ u drugom krugu dobio novih 700 glasova, što je više nego li znakovito. Skup je pozdravio predsjednik ŽO HDZ-a i saborski zastupnik dr. Darko Milinović koji se zahvalio GO HDZ-a Gospić na ukupnim rezultatima koji su uvijek bili najbolji u RH.
-Od 1991. do danas SDP nikada nije bio na vlasti niti u Gospiću, niti u Ličko-senjskoj županiji. U Gospiću imamo oko 2 500 članova, što je dovoljno jamstvo, nali i razlog svih naših pobjeda, dakako uz pokazano zajedništvo i ozbiljan politički angažman. U proteklom periodu pokazali smo sjajne rezultate. GO HDZ-a imala je na zadnjim predsjedničkim i parlamentarnim izborima najbolje rezultate u državi. Nema slučajnosti u tim rezultatima. Oni su plod kontinuiranog rada, zalaganja svakog člana HDZ-a ponaosob. S druge strane svi smo žrtve lošega rada Kuku-riku koalicije. Unatoč tom lokalni se SDP nikada nije potrudio da bi uputio samo jedan prijedlog ili prigovor Vladi Zorana Milanovića koja se „potrudila“ da bi se ovdje živjelo lošije. S druge strane taj premijer niti jednom nije posjetio ovu županiju, osim kada je po kafićima prikupljao glasove. Osobno sam nezadovoljan s nekim rješenjima ove Vlade, kao npr. upravljanjem NP Plitvička jezera ili Parkom prirode Velebit. Pri tome ne mislim na ravnatelje, nego li na Upravna vijeća u kojim sjede neki koji su se slagali sa prethodnom Vladom koja je unazadila Liku. Prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko je odmah nakon imenovanja posjetio Liku, razgovarao s nama, saslušao nas i dao potporu većini naših projekata. Poslao je poruku svima onima koji su ranije zaobilazili ovaj kraj, rekao je dr. Milinović, zahvalivši na radu članovima GO HDZ-a grada Gospića. Tijekom Izborne skupštine izabrani su članovi Gradskog odbora, kao i Nadzornog odbora. Od 234 pozvana izaslanika na Izbornu skupštinu, bila su nazočna 202 izaslanika.

GsPress

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.