Spojene dvorane Hrvatskog seljačkog doma u Perušiću nisu večeras mogle primiti sve građane koji su željeli biti djelom predizbornog skupa HDZ i koalicijskih partnera. Aktualni načelnik Općine Perušić i kandidat za načelnika na skorim lokalnim izborima Ivica Turić Bećar u svojem je govoru taksativno nabrojao brojna ulaganja kojima je Općina Perušić financirala mnoge programe i projekte, a sve s ciljem stvaranje povoljne ulagačke klime i kvalitetnijeg života svih građana. Turić se posebno osvrnuo na naselje Kunjača koje je tijekom četiri godine Vlade premijera Milanovića ostalo  „na čekanju“. Radovi su pokrenuti tek dolaskom na vlast HDZ-a.

Općina Perušić  je tijekom zadnje četiri godine za prijevoz učenika,  nabavku udžbenika i sufinanciranje studenata izdvojila 500 tisuća kuna, sufinanciranje rada Dječjeg vrtića stajalo je 1,6 milijuna kuna, dok je za jednokratne naknade za rođenje svakog djeteta izdvojeno 80 tisuća kuna. Za financiranje glazbenog tečaja i za opremanje Narodne knjižnice utrošeno je 1,5 milijuna kuna, a za sport je izdvojeno 820 tisuća. Za izgradnju Stočne place Općina Perušić izdvojila je 1,5 milijuna, a tek nešto manje uloženo je u brojne subvenzije za OPG i razvoj poljoprivrede. U brojna kapitalna ulaganja vrijedna 5,7 milijuna kuna načelnik Turić je ubrojio renoviranje turske kule,  rekonstrukciju nekoliko društvenih domova i poslovnih zgrada. Turić se kratko osvrnuo na rad Pećinskog parka „Grabovača“ čija je ravnateljica Katarina Milković u zadnje vrijeme imala veću plaću od samog načelnika općine, dok je za plaće četvero zaposlenih ta ustanova godišnje trošila oko 450 tisuća kuna. Ovo je navodno i jedan od animoziteta koji su doveli do toga da se ravnateljica PP „Grabovača“  za ove izbore kandidrala kao MOST-ov kadar za mjesto načelnice Općine Perušić. Ivica Turić Bećar je tijekom skupa predstavio kandidata za svojega zamjenika Mihaela Kurteša, te kao koalicijskog partnera OO HSS-a Perušić na čelu s predsjednikom Nevenom Bašićem.

Govoreći na skupu kandidat za župana dr. Darko Milinović bio je učestalo prekidan pljeskom.

-Danas sam dao intervju jednom dnevnom listu i  istaknuo kako je bliska suradnja HDZ-a i HSS realnost. Riječ je o dvije demokršćanske stranke bliskih svjetonazora. Drago mi je da ste vi u Perušiću to prepoznali i da koalirate sa HSS-om. Od prije je poznato da se načelnik Turič okružio sa mladim i visoko-obrazovanbim kadrovima. Ta sprega životnog  iskustva i mladih kadrova temelj je vaše i naše snage, a brojni realizirani projekti dokazuju kako ova Općina ima odličan tim, rekao je kandidat za župana  kolacije HDZ-HSS-HSP AS i HSU dr. Darko Milinović.

Gs Press / Nikola Mraović

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.