Na zadnjoj sjednici Općinskog vijeća  Općine Perušić  usvojen je  Proračun za 2018. godinu. Proračun iznosi 28.862.840, 58 kn i prema riječima načelnika općine Ivice Turića zadovoljene su sve fiskalne stavke, s naglaskom na razvoj ovog dijela Hrvatske. Definirajući detalje Proračuna načelnik Turić ističe nastavak stvaranja uvjeta za gospodarski razvoj, ali i za mnoge sadržaje i projekte važne za kvalitetu života građana.

-Već sada smo realizirali građevinske dozvole za 18 projekata iz domena infrastrukture, kulture, sporta, obrazovanja… U  zadnjim su  fazama projekti za koje smo apliciranjem na nekoliko fondova već osigurali 11 milijuna kuna. U pripremi su novi projekti čija je vrijednost oko 50 milijuna kuna. U cijeloj Hrvatskoj primjenjuju se strogi EU standardi vezani uz gospodarenja otpadom. U tom smislu na našem području se gradi reciklažno dvorište, zatim sanacija odlagališta bez njegova zatvaranja, sve do otvaranja Centra za zbrinjavanje otpada u Biljanima Donjim. U ovoj priči Općina Perušić će svakako prednjačiti u regiji jer se gradi komposter, reciklažno dvorište za građevinski otpad, kaseta za mješoviti komunalni otpad i poligon za odlaganje azbestnog otpada, naglašava načelnik Ivica Turić. Na upit vezan uz stambeno naselje Kunjača načelnik je ponešto suzdržan jer su resorna Ministartva unatrag pet godina očigledno kočila realizaciju izgradnje 100 obiteljskih kuća na području općine Perušić.

-Kunjača je napokon na dobrom putu realizacije i naredne godine očekujemo 30-ak useljivih kuća. Uspjeli smo lobirati za nove sugrađane i  izvan ovog područja. Tako nam se iz Kutereva javila jedna mlada obitelj sa šestero male djece. Gradit će kuću na Kunjači, a prve dvije godine će im Općina Perušić plaćati najam smještaja. U razgovorima smo s još nekoliko obitelji i na ovaj način želimo pomladiti ovaj dio Like, ističe u razgovoru načelnik Ivica Turić.

Gs Press / cp L.O. / M.S.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.