U Perušiću je danas oko podneva bilo vrlo bučno i veselo! Ovaj gradić se priključio sve brojnijem društvu gradova i općina koje priređuju podnevni doček Nove godine. Stanovnici Perušića i okolice, kao i svi željni dobre zabave, došli su u središnji park kako bi uživali u druženju, delicijama, pjesmi i plesu, odnosno svim onim atributima uobičajenim za tradiciju ispraćaja stare i dočeka Nove godine. Uz desetak štandova okupilo se mnoštvo ljudi, uz više nego li zamjetan broj najmlađih. Blagdanska glazba i blagdanske dekoracije, čarobna šuma, sobovi, mjesta za slikanje u zoni „Zimsko selo“, kuglice želja, konfete, prskalice… Sve ovo bilo dio ukupnog ozračja.  Ljubitelji delicija okupili su se uz lovački kotlić, kuhano vino, zimsku sangriju, uštipke, palačinke, punč i bezalkoholne koktele za najmlađe, kolače za sve.

Uz grozničave poglede na satove (i mobitele) čekalo se podne. Glazbeni hit „Tek je dvanaest sati“, konfete, stotine upaljenih prskalica i zdravice označile su otkucavanje podnevne Nove godine. Načelnik Općine Perušić Ivica Turić obratio se okupljenom mnoštvu.

-Dragi sugrađani, cijenjeni prijatelji. Drago mi je da smo se okupili u ovako velikom broju. Božić smo dočekali u društvu svojih obitelji, a danas svjedočimo zajedništvo i druženje jer se svi poznajemo. Želim vam puno zdravlja i sreće, veselimo se, uživajmo i sretno vam bilo. Živjeli!!!

U podne je upaljen i novogodišnji krijes, starinski običaj  s kojim su Ličani simbolički željeli spaliti i pretvoriti u pepeo sve ono loše što ih je pratilo u prethodnoj godini. Pokrovitelj današnjeg dočeka Nove 2019. godine u podne bila je Općina Perušić, uz organizacijske i kreativne ideje PP Grabovača, TZ Općine Perušić i Knjižnice Općine Perušić.

M.S.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.