Portugalac Pedro Ribeiro Rodrigues večeras je održao solo koncert na gitari u dvorani Pučkog otvorenog Učilišta, te tako otvorio “Gospićku koncertnu sezonu 2017”.

Pedro Ribeiro Rodrigues rođen je 1984. godine u Mira De Aireu (Portugal). Klasičnu gitaru i klarinet počeo je svirati u dobi od 10 godina. Glazbeno školovanje započe je u rodnom gradu u klasi prof. Dejana Ivanovića. Dobitnik je 1. nagrade na natjecanju Sao Joao da Madeira 2003. godine. Iste godine nastavlja obrazovanje u klasi prof. Darka Petrinjaka na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, gdje je i diplomirao 2007. godine.  Pohađao je majstorske radionice kod cijenjenih gitarista i pedagoga kao što su Zoran Dukić, Carlo Marchione, Pablo Marquez i Costas Cotsiolis.  Studij usavršavanja završio je 2010. godine u klasi prof. D. Petrinjaka.  Pedro Ribeiro Rodrigues nastupa solo i u komornim sastavima diljem Europe.  Član je gitarskog trija Elogio, uz Petrita Cekua i Tomislava Vukšića.  Usporedno s nastupima, bavi se i pedagoškim radom.  Na svom prvom nosaču zvuka, portugalske izdavačke kuće Numerica, Pedro Ribeiro Rodrigues izvodi 9 sonata portugalskog skladatelja Carlosa Seixasa u vlastitim obradama za gitaru.

Slijedeći koncert je u srijedu 5. travnja 2017. godine u Katedrali NBDM s početkom u 18:30 sati, odmah nakon mise koja počinje u 18:00 sati.  Nastupiti će:

  • Darija Hreljanović, sopran
  • Ivana Rukavina, mezzosopran
  • Tvrtko Sarić, gitara

Gs Press / Nikola Mraović

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.