U svim blagdanskim pjesmama, porukama, slikama i pričama uvijek se spominje bijeli Božić. Kao vrhunac blagdanskog ugođaja, kulisa toliko omiljena svima nama, a djeci posebno. Ove godine  snijegom urešeni Božić je izostao.

Umjesto na Božić pahulje smo dočekali danas. Slab snijeg nošen sjevercem ogrnuo je cijelu Liku. Više kao dekoracija, a manje kao zima na kakve smo navikli. Bez obzira na visinu snijega  vatre treba podržavati, grijati se uz kuhano vino, pole i slaninu. Koliko god se mi ljutili na visoki snijeg, utoliko mu se vesele najmlađi. Zima je zima i od nje se teško skriti.

Hrvatska danas

U unutrašnjosti umjereno do pretežno oblačno, mjestimice uz vrlo malo oborine na granici kiše i snijega, u gorju slab snijeg. Na Jadranu djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, a ponegdje može biti snijega nošenog burom. Vjetar na kopnu umjeren i povremeno jak sjeverni i sjeverozapadni, u gorju s olujnim udarima. Na Jadranu će puhati umjerena i jaka bura, mjestimice s olujnim, a podno Velebita i orkanskim udarima. Najviša dnevna temperatura zraka u unutrašnjosti od 1 do 5, na Jadranu većinom između 5 i 9 °C.

Hrvatska sutra

U unutrašnjosti umjereno do pretežno oblačno, a uglavnom u gorju moguć je slab snijeg. Na Jadranu pretežno sunčano, mjestimice uz umjerenu naoblaku. I dalje vjetrovito, na kopnu uz umjeren do jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, osobito u prvom dijelu dana. Na Jadranu će puhati jaka bura, povremeno s olujnim i orkanskim udarima, a prema kraju dana će malo oslabjeti. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom od -5 do 0, na Jadranu od 0 do 5, a najviša dnevna između -2 i 3 na kopnu te od 5 do 9 °C na obali i otocima. Navečer u unutrašnjosti osjetni pad temperature.

Gs Press

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.