Ukupna registrirana nezaposlenost na području Ličko-senjske županije iznosila je u  srpnju 2019. godine podosta manje nego li u prije godinu dana. Govore to podaci  Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Gospić jer je u srpnju evidentirano 1.426 nezaposlenih osoba, što predstavlja 15 osoba odnosno 1,1 posto više nego u prethodnom mjesecu i 230 osoba ili 13,9 posto manje nego u istom mjesecu 2018. godine.

Tijekom srpnja  prijavljeno je 125 slobodnih radnih mjesta, što je za 13 radnih mjesta ili 9,4 posto manje nego u prethodnom mjesecu i za 24 radna mjesta ili 16,1 posto manje nego u srpnju prošle godine. Najviše prijavljenih potreba bilo je u sljedećim zanimanjima: radnik za pomoć u kući 12, čuvar 10, ekonomski službenik i čistačica po 7, konobar i prodavač po 6, odgojitelj predškolske djece, šumski radnik i utovarivač otpada po 5, diplomirani ekonomist 4 djelatnika.

Na ovaj način su među najtraženijim zanimanjima dugotrajni primat izgubili liječnici i konobari koji su unatrag gotovo godine dana stalno isticani kao deficitarna zanimanja za kojima potreba poslodavaca nije jenjavala.

M.S.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.